It-kapacitet på DG stærkt forbedret

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Så er it-adgangen blevet opgraderet kraftigt på Dronninglund Gymnasium. Privatfoto.

Fremtiden kan ikke overhales, men man kan forsøge at indhente den og ruste sig til fremtiden.

Derfor er infrastrukturen på it-området på Dronninglund Gymnasium blevet kraftigt udvidet.

- Vores nuværende system er ikke mere end seks-syv år gammelt, men gennem en periode har vi oplevet, at der er kommet flere og flere enheder på nettet, hvilket skyldes, at eleverne har mere end én elektronisk enhed med i skole, der kræver netadgang. Vi har af og til kunnet se, at der var over 800 enheder på netværket, og vi har trods alt kun godt 500 elever, fortæller Frank Olsen, der er it-chef på gymnasiet.

Nu er kapaciteten blevet forbedret med en faktor ti, så gymnasiet er godt rustet til fremtiden.

Det ny system giver også en kraftig forbedring af sikkerheden, hvilket der er meget fokus på i øjeblikket. Ikke mindst i forbindelse med den kommende EU-dataforordning.

I de seneste uger er der således sat nye switche op, trukket nye net- og lyslederkabler, og det trådløse netværk er blevet totalt udskiftet. Desuden kan trafikken på nettet prioriteres, således at de vigtigste hjemmesider og programmer i undervisningen får højest prioritet og båndbredde.

- Det har været en større investering, men nu om dage kan en skole ikke fungere, hvis ikke it-systemet kører stabilt og hurtigt. Skema, arrangementer, lektier, opgaver, kopiering, ordbøger, eksamen og film er afhængigt af nettet, så det skal bare virke, slutter Frank Olsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.