It-nedbrud på hospitaler Region Midt - operationer aflyst

Mange operationer og behandlinger er aflyst på hospitaler i Region Midt, der forventer normal drift torsdag.

Operationer og behandlinger må aflyses på hospitaler i Region Midtjylland, der er ramt af store it-problemer. (Arkivfoto)

Operationer og behandlinger må aflyses på hospitaler i Region Midtjylland, der er ramt af store it-problemer. (Arkivfoto)

VIBORG:Hospitalerne i Region Midtjylland har onsdag været ramt af et stort it-nedbrud, som har betydet, at et stort antal planlagte operationer og behandlinger er blevet aflyst.

Det oplyser regionen på sin hjemmeside.

Regionen oplyser, at it-systemer i perioder har været helt utilgængelige. Problemerne viste sig i løbet af formiddagen og blev større efter middag.

Der er samlet 11 hospitaler i Region Midt. Det gælder blandt andet Aarhus Universitetshospital, Regionshospitalet Viborg og Regionshospitalet Herning.

It-direktør hos Region Midtjylland Claus Kofoed oplyser onsdag eftermiddag til DR, at fejlen er blevet løst, og at systemerne kører som normalt.

Derfor er forventningen, at man vil kunne genoptage de planlagte operationer torsdag.

Claus Kofoed oplyser, at regionen oplevede de samme it-udfordringer for cirka en måned siden. Regionen er i gang med en stor modernisering af netværkene, og det kan være årsagen til, at it-systemerne har været ramt af udfald.

Han forventer at være færdig med omlægningerne i løbet af en måned.

It-problemerne onsdag betød også, at der var problemer med at kontakte hospitalerne per telefon.

Flere ansatte på regionens hospitaler beskrev på Twitter, at de havde svært ved at passe deres arbejde på grund af it-problemerne.

Flere fortalte, at de kun havde nået at se enkelte patienter i løbet af dagen på grund af it-knaset.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.