Aabybro

It-skrottere bliver blåstemplede

Nordvirk har omsætningsfremgang og er netop blevet blevet kvalitetsstemplet med en Iso-certificering

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Der er kommet endnu mere styr på processerne hos Nordvirk, som er blevet ISO-certificeret. Arkivfoto: Henrik Bo

AABYBRO:For den socialøkonomiske virksomhed, Nordvirk, i Aabybro er det ekstremt vigtigt med faste strukturer og møderutiner. Det er helt afgørende for, at de unge mennesker, der har sin gang på stedet, som alle har autisme, kan fungere i hverdagen.

Nordvirk istandsætter it-udstyr, som sælges igen til både private og til virksomheder. Udstyret får man foræret fra det offentlige og virksomheder, der skrotter gammelt udstyr.

En stor leverandør krævede, at Nordvirk opfylder ISO-9001 standarden. Det er en standardiseret beskrivelse på alt fra personaleforhold til arbejdsrutiner og pædagogiske ydelser, der sikrer at der er styr på produktionsprocessen hele vejen. Derfor har Nordvirk nu opnået certificeringen.

- Det giver rigtigt god mening for os at blive certificeret. Det hjælper til, at andre ikke ser os som en socialøkonomisk virksomhed, men som en virksomhed, der er dygtig til at levere en vare, siger direktør for Nordvirk, Stepan Lee.

Nye numre

Nordvirk havde i forvejen godt styr på processerne, men som følge af certificeringen har man ændret nogle få ting. Der er kommet revisionsnummer på alle dokumenter og nye skilte på alle containere til skrotsortering, så man sikrer at f.eks. ikke havner metaldele de forkerte steder.

Stepan Lee er overbevist om, at certificeringen vil sætte endnu mere skub i den gunstige udvikling, som Nordvirk er inde i. Nu kan virksomheden nemlig dokumentere, at den lever op til miljøkrav og datasletningsstandarder i forbindelse med håndtering af brugt it-udstyr.

Nordvirk oplever stor omsætningsfremgang. Det seneste år er salget af it-udstyr til virksomheder fordoblet. Der sælges også til private via butik og webshop. Totalt set er der en fremgang på 30-40 procent, så omsætningen nu er på tre millioner kroner årligt. To tredjedele af omsætningen er dog i støttekroner fra kommunerne, der køber forløb hos Norvirk.

Den store efterspørgsel betyder, at Nordvirk har ansat en ekstra medarbejder i efteråret og nu er oppe på seks med pædagogiske opgaver til at holde øje med den voksende flok af unge med autisme, der i få eller flere timer hver uge indgår i virksomheden. I alt er 20 personer beskæftiget i forskellige jobtræningsforløb hos Nordvirk.

- Det er glædeligt at så mange kunder finder vej til os. Det betyder meget for unge autister at have noget meningsfuldt at beskæftige sig med, siger Stepan Lee.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.