Italien

Italien benåder delvist eks-agent fra CIA for bortførelse

En tidligere CIA-agent har fået reduceret sin fængselsstraf for bortførelse af en prædikant i Milano i 2003.

Manuel Magalhaes Silva, the lawyer of former CIA agent Sabrina de Sousa, attends an interview with Reuters in Lisbon Foto: Reuters/Stringer

Manuel Magalhaes Silva, the lawyer of former CIA agent Sabrina de Sousa, attends an interview with Reuters in Lisbon Foto: Reuters/Stringer

En tidligere agent fra den amerikanske efterretningstjeneste CIA, der er dømt for at bortføre en muslimsk prædikant i Italien i 2003, er blevet delvist benådet af den italienske præsident.

Det sker få dage før, at kvinden angiveligt skulle udleveres til Italien fra Portugal, hvor hun blev anholdt i sidste uge.

Præsident Sergio Mattarella har således tirsdag reduceret den portugisisk-amerikanske Sabrina de Sousas straf med et år.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Den 60-årige Sabrina de Sousa er uden sin tilstedeværelse ved en domstol i Italien blevet idømt fire års fængsel for sin rolle i bortførelsen af den egyptiske prædikant Osama Moustafa Hassan Nas. Bortførelsen fandt sted i Milano i 2003.

Sabrina de Sousa er sammen med 22 andre blevet stillet for en dommer i det, der betegnes som de første juridiske domme over folk, som har været involveret i CIA's ekstraordinære udleveringsprogram.

Udleveringsprogrammet blev iværksat efter angrebet på World Trade Center i New York 11. september 2001.

Sabrina de Sousas advokat oplyser tirsdag, at hun som følge af præsidentens "delvise benådning" allerede er blevet løsladt fra fængslet, da benådningen betyder, at hun ikke nødvendigvis skal tilbringe resten af tiden bag tremmer.

Desuden tillader den delvise benådning hende også at arbejde.

Ifølge advokaten, Manuel Magalhaes Silva, vil Sabrina de Sousa heller ikke længere blive udleveret til Italien.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Osama Moustafa Hassan Nas blev bortført fra gaden 17. februar 2003 i en operation, der angiveligt blev delvist ledt af CIA og delvist af den italienske efterretningstjeneste.

Han blev derefter fragtet til Egypten, hvor han ifølge sine advokater blev torteret.

Sabrina de Sousa siger, at hun fungerede som tolk for CIA-enheden, men hun benægter enhver direkte indblanding i bortførelsen af prædikanten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.