Italien efter skandaler: Forlader gerne EM

Det italienske fodboldlandshold dropper gerne fodbold-EM, hvis matchfixing-skandalen skader for meget.

Italien efter skandaler: Forlader gerne EM

Italien forlader gerne EM i fodbold, hvis holdet af hensyn til spillets bedste bliver bedt om ikke at deltage i slutrunden i de kommende uger i Polen og Ukraine.

Det sagde landstræner Cesare Prandelli i forbindelse med en pressekonference fredag omkring de seneste dages udvikling i matchfixing-skandalen i støvlelandet.

- Hvis de siger, at landsholdet for fodboldens bedste ikke skal rejse til EM, så vil det ikke være noget problem, siger Cesare Prandell til Rai Sport.

En større undersøgelse om matchfixing i støvlelandet fik i denne uge tag i Italiens landshold.

Søgelyset er rettet mod blandt andre målmand Gianluigi Buffon, som mistænkes for at have spillet ulovligt for et større millionbeløb.

Italienske medier skriver, at myndighederne i Torino undersøger 14 personlige checks til en værdi af over 1,5 millioner euro (11 millioner kroner), som Buffon har underskrevet og angiveligt brugt på ulovlige væddemål.

Italiensk politi gennemførte mandag morgen en razzia i den italienske EM-lejr, hvor man særligt undersøgte forsvarsspilleren Domenico Criscitos værelse.

Med ransagningen fulgte en sigtelse for indblanding i aftalt spil, en sigtelse han deler med 18 andre spillere med en nutid eller fortid i topfodbold.

Det koster Criscito deltagelsen ved EM, selv om han nægter at have noget med matchfixing at gøre.

For nylig luftede Italiens premierminister overvejelser om helt at lukke ned for professionel fodbold i landet i en periode på to-tre år.

EM starter fredag i næste uge.

/ritzau/Reuters

Forsiden