Italien trodser uenighed og ansøger om vinter-OL

Milano og Cortina d'Ampezzo fortsætter jagten på vinter-OL i 2026, selv om Torino har trukket sig som medvært.

Ritzau
Præsident for Italiens Olympiske Komité (Coni), Giovanni Malago, har mandag sendt en formel ansøgning til IOC omkring værtskabet for vinter-OL om otte år. Her ønsker Milano og Cortina d'Ampezzo at afholde legene, selv om Torino for nylig har trukket sig. Foto: Alberto Pizzoli / arkiv/Ritzau Scanpix
Sport 1. oktober 2018 19:51

Italien har mandag officielt ansøgt om at afholde vinter-OL i 2026 trods store interne stridigheder.

For to uger siden trak regeringen sin økonomiske støtte til projektet, da byerne Milano, Torino og Cortina d'Ampezzo ikke kunne nå til politisk enighed omkring værtskabet.

Milano og Cortina d'Ampezzo lod sig dog ikke slå ud, selv om Torino ikke længere ønskede at deltage i samarbejdet med de to andre byer.

Sportsminister Giancarlo Giorgetti konstaterede 18. september, at OL-projektet var dødt, men Milano og Cortina d'Ampezzo valgte alligevel at arbejde videre med planerne.

Derfor kunne Italiens Olympiske Komité (Coni) mandag sende en officiel OL-ansøgning til Den Internationale Olympiske Komité (IOC).

Regeringen i Rom har givet politisk opbakning, mens regionerne Lombardiet og Veneto, hvor Milano og Cortina d'Ampezzo har hjemme, selv står for finansieringen.

Canadiske Calgary, den svenske hovedstad Stockholm og tyrkiske Erzurum viser også interesse for værtskabet.

IOC skal i september 2019 beslutte sig for en vært for vinterlegene i 2026.

/ritzau/dpa

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...