Italien udleverer formodet medskyldig i belgisk angreb

Algerisk mand skal udleveres til Belgien inden 10 dage, lyder det fra italiensk domstol trods forsvarers anke.

Ritzau
ITALY-BELGIUM-ATTACKS-INVESTIGATION-FRANCE Foto: Scanpix/Str.
Udland 1. april 2016 17:41

En domstol i det sydlige Italien har fredag godkendt udleveringen af en algerisk mand, som menes at have spillet en væsentlig hjælperolle før voldsomme angreb i Paris og Bruxelles.

Manden, Djamal Eddine Ouali, har ifølge belgisk politi forfalsket dokumenter til de personer, som deltog i de blodige selvmordsangreb i de to europæiske hovedstæder.

Hans navn dukkede op i papirer, som blev fundet under en ransagning af en lejlighed tæt på Bruxelles i oktober.

I de samme papirer fandt man billeder af nogle af de personer, der var involveret i sidste års angreb i Paris og angrebet i Bruxelles 22. marts.

Retten i Salerno slår fredag fast, at den 40-årige mand skal udleveres til Belgien i løbet af de næste 10 dage trods forsvarerens melding om, at manden vil anke afgørelsen.

Djamal Eddine Ouali blev anholdt i Italien efter et rutinetjek af hans ansøgning om permanent opholdstilladelse.

Politiet fandt ud af, at han var eftersøgt via det internationale politisamarbejde.

Belgiske anklagere mener, at Quali var med i et netværk, der har fremstillet falske dokumenter til blandt andre Salah Abdeslam, som for nylig blev pågrebet efter Paris-angrebet 13. november.

Netværket menes også at have fremstillet id-papirer til Najim Laachraoui, som var den ene af to selvmordsbombere i Bruxelles' lufthavn. Og til Mohamed Belkaid, som angiveligt blev dræbt af belgisk politi 15. marts.

De to personer havde været i telefonisk kontakt med angriberne, som udførte de voldsomme angreb i Paris i november, da 130 mennesker blev dræbt.

/ritzau/AFP

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...