Italiener slår Tour-rivalerne Froome og Contador

Tirreno-Adriatico lukkes med en etapesejr til tyske Tony Martin. Samlet vindes løbet af Vincenzo Nibali.

Italiener slår Tour-rivalerne Froome og Contador

Cykelløbet Tirreno-Adriatico sluttede tirsdag med en kort enkeltstart i San Benedetto del Tronto, og her var der ingen, der kunne hamle op med tempospecialisten Tony Martin fra Omega Pharma-Quick Step.

Tyskeren tilbagelagde de 9,2 kilometer på 10 minutter og 25 sekunder, hvilket var seks sekunder bedre end etapens næsthurtigste mand - italienske Adriano Malori fra Lampre.

I den samlede stilling var der en italiener helt på toppen. Øverste mand på podiet blev Vincenzo Nibali fra Astana-mandskabet.

Italieneren grundlagde sin samlede sejr mandag, hvor han overtog førertrøjen. Den formåede han at holde fast i med tirsdagens 12.-bedste tid - 26 sekunder efter Tony Martin.

Chris Froome fra Sky-mandskabet førte etapeløbet indtil mandag, hvor briten mistede trøjen til netop Nibali. Froome var tirsdag 11 sekunder hurtigere end italieneren og sjettebedst på enkeltstarten, men det var altså ikke nok til samlet sejr.

Enkeltstarten bød på en lidt skuffende 15.-plads til Team Saxo-Tinkoffs kaptajn Alberto Contador, der var langsommere end både Froome og Nibali.

Bjarne Riis' Tour-es sluttede dog på podiet i Tirreno-Adriatico som samlet treer - overgået af Tour de France-rivalen Froome og løbets italienske vinder.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.