Italienere vil sparke Italien ud af EM

Irlands italienske trænerteam vil gøre alt for at tage point fra Italien og dermed sende Italien hjem fra EM.

Italienere vil sparke Italien ud af EM

Efter at Irland med to nederlag i to kampe har udspillet sin rolle ved EM i fodbold, er der kun én mission tilbage for fighterne fra den grønne ø: Hent point mod Italien i den sidste gruppekamp på mandag.

Dermed vil irerne undgå et pinligt nul i pointtabellen og kan rejse hjem med højt løftet hoved og fremskudt brystkasse.

For italienerne vil et pointtab mod Irland være lig med et farvel til EM, og derfor er det en noget speciel opgave for Irlands italienske landstræner Giovanni Trapattoni og hans assistent og landsmand Marco Tardelli.

Men Tardelli forsikrer, at trænerne vil gøre deres for at sende Italien med det første fly hjem.

- Jeg har været træner for det italienske U/21-landshold, men jeg er professionel, og det er min opgave at gøre alt for, at Irland vinder kampen.

- Det er første gang, jeg har prøvet at møde Italien som træner. Hvis Irland vinder, vil jeg fejre det, hvorfor skulle jeg ikke det? Jeg er træner for Irland. Men det vil være en sørgelig dag for Italien, siger Tardelli ifølge Reuters.

Som spiller var han for 30 år siden med til at hjemføre VM-trofæet, og mange husker fortsat Tardellis ekstatiske jubelscene, da han havde scoret i finalen mod Vesttyskland.

I dag har han intet problem med at være skyld i, at Italien ikke får en ny stjernestund i denne turnering, og han håber, at hans irere spiller frit, nu de er fritaget for pres.

- Spillerne vil måske være mere afslappede i hovederne. Men vi vil have et eller tre point for at styrke moralen. Derfor er det en meget vigtig kamp for os med henblik på VM-kvalifikationen, lyder det fra Marco Tardelli.

/ritzau/