Italienerne smed sejren væk mod Kroatien

Italien var overlegne i første halvleg, men gik i stå efter pausen og blev til slut straffet af kroaterne

Italiensk jubel efter føringstræfferen. Siden var der knap så meget at juble over for de blå-blusede. Foto: Scanpix

Italiensk jubel efter føringstræfferen. Siden var der knap så meget at juble over for de blå-blusede. Foto: Scanpix

Et mål af den kroatiske angriber Mario Mandzukic i det 72. minut kostede Italien to vigtige point, da italienerne måtte nøjes med 1-1 i opgøret mod Kroatien i EM-gruppe C.
Det var i høj grad en gammel italiensk synd, der medvirkede til det italienske pointtab, for holdet forsømte efter en blændende indledning at fortsætte de positive takter og prøvede i stedet at forsvare et knebent forspring hjem.
Det sørgede Mandzukic med sit tredje mål i turneringen for ikke lykkedes.
Med mindre første halvleg havde kostet Césare Prandellis mandskab så mange kræfter, at spillerne ikke orkede at angribe efter pausen, var det helt unødvendigt, at de ellers forholdsvis spagfærdige kroater blev lukket ind i kampen.

Store fejl

Men moderne italiensk fodbold er langt fra den gammeldags catenaccio, fortidens betonforsvar, der kunne tage lysten fra selv den mest håbefulde centerforward.

Og når man begår så store placeringsfejl, som dén stopperen Giorgio Chiellini diskede op med, da han ved den kroatiske udligning lod Mario Mandzukic stå fuldkommen alene ved bageste stolpe, er det en taktik, der er dømt til at mislykkes.
Det var Wolfsburg-angriberens tredje mål i turneringen, og dermed udlignede han den føring, Andrea Pirlo havde givet Italien kort før pausen.
Pirlos veludførte frispark, der nærmest snittede hårtoppene på spillerne i den kroatiske mur, var kulminationen på en første halvleg, som italienerne slap virkelig godt fra.

Fin kontrol

De azurblå havde fin kontrol over begivenhederne og tilspillede sig flere gode muligheder, ikke mindst da Antonio Cassano tre minutter før scoringen spillede Claudio Marchisio fri i feltet, men måtte se Stipe Pletikosa i målet levere en stor dobbeltredning.

Først da kroaterne havde udlignet 20 minutter før tid, så man lignende tendenser i det italienske spil, men det var for sent og ikke helhjertet.
Måske fordi 1-1 ikke er noget tosset resultat for italienerne, der nu har to point og givetvis har indregnet en sejr i sidste runde over gruppens formentlig svageste hold, Irland. Kroatien har fire point og mangler at møde verdensmestrene Spanien.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.