Italiens præsident nægter at høre tale om nyvalg

Der bliver ikke noget nyvalg lige med det første, siger Italiens præsident efter parlamentsvalg uden vinder.

Udland 1. marts 2013 13:01 - Opdateret 1. marts 2013 13:03

Italiens præsident nægter at høre tale om nyvalg

Italiens præsident, Giorgio Napolitano, afviser, at italienerne skal til stemmeurnerne igen oven på det mudrede parlamentsvalg søndag og mandag.

- Jeg er ikke interesseret i en ny afstemning, siger det italienske statsoverhoved til en række journalister på vej til et arrangement i Berlin, hvor han skal holde tale.

Napolitano, hvis syvårige valgperiode udløber den 15. maj, understreger, at Italien har brug for en stabil regering.

Valget endte i et komplekst resultat, idet det står næsten uafgjort mellem de to største blokke i det nyvalgte underhus.

Italiens centrumvenstre-koalition med Pier Luigi Bersani i spidsen fik 29,54 procent, og Silvio Berlusconis højrefløjs-blok blev valgets nummer to med 29,18 procent af vælgerne bag sig.

Men Senatet gør det kompliceret. Ingen blok har nemlig flertal i overhuset, og derfor er situationen fastlåst.

Det spædes op af, at ingen ønsker at danne en samlingsregering. Fredag afviste Pier Luigi Bersani i et avisinterview at danne en samlingsregering med tidligere premierminister Silvio Berlusconis højreblok.

Og torsdag sagde valgets helt store vinder, komikeren Beppe Grillo, der står i spidsen for det nytilkomne protestparti Femstjerne-bevægelsens, at han nægter at lade sin protestbevægelse indgå i en regering med Bersani og hans parti.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...