Udland

Italiens præsident nægter at høre tale om nyvalg

Der bliver ikke noget nyvalg lige med det første, siger Italiens præsident efter parlamentsvalg uden vinder.

Italiens præsident nægter at høre tale om nyvalg

Italiens præsident, Giorgio Napolitano, afviser, at italienerne skal til stemmeurnerne igen oven på det mudrede parlamentsvalg søndag og mandag.

- Jeg er ikke interesseret i en ny afstemning, siger det italienske statsoverhoved til en række journalister på vej til et arrangement i Berlin, hvor han skal holde tale.

Napolitano, hvis syvårige valgperiode udløber den 15. maj, understreger, at Italien har brug for en stabil regering.

Valget endte i et komplekst resultat, idet det står næsten uafgjort mellem de to største blokke i det nyvalgte underhus.

Italiens centrumvenstre-koalition med Pier Luigi Bersani i spidsen fik 29,54 procent, og Silvio Berlusconis højrefløjs-blok blev valgets nummer to med 29,18 procent af vælgerne bag sig.

Men Senatet gør det kompliceret. Ingen blok har nemlig flertal i overhuset, og derfor er situationen fastlåst.

Det spædes op af, at ingen ønsker at danne en samlingsregering. Fredag afviste Pier Luigi Bersani i et avisinterview at danne en samlingsregering med tidligere premierminister Silvio Berlusconis højreblok.

Og torsdag sagde valgets helt store vinder, komikeren Beppe Grillo, der står i spidsen for det nytilkomne protestparti Femstjerne-bevægelsens, at han nægter at lade sin protestbevægelse indgå i en regering med Bersani og hans parti.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.