Italiens premierminister kræver tillidsafstemning

Enrico Letta beder parlamentet om en tillidsafstemning til hans koalition, efter fem ministre har sagt farvel.

Udland 30. september 2013 07:08 - Opdateret 30. september 2013 07:10

Italiens premierminister kræver tillidsafstemning

Regeringskrisen i Italien er brudt ud i lys lue, og nu kræver premierminister Enrico Letta en tillidsafstemning i parlamentet.

Det sker, efter at den tidligere premierminister Silvio Berlusconis parti lørdag trak sine fem ministre ud af den skrøbelige koalitionsregering.

Berlusconi har allerede opfordret til nyvalg, men det er præsident Giorgio Napolitano ikke med på. Derfor vil Letta have en tillidsafstemning onsdag.

- Jeg vil bede om både Senatets og Deputeretkammerets tillid. Hvis jeg ikke får det, vil jeg drage mine egne konklusioner, siger Letta i et tv-interview søndag.

Præsident Napolitano siger, at han kun vil opløse parlamentet, hvis krisen ikke kan løses på anden vis.

Det er blot syv måneder siden, at italienernes sidst gik til valg.

Berlusconis parti, der tidligere hed Frihedspartiet (PDL), men som Berlusconi nu igen vil kalde Forza Italia, har officielt trukket sig, fordi det er imod den økonomiske politik, der blandt andet betyder en øget moms.

Den ekstravagante og tidligere premierministers politiske modstandere og mange iagttagere mener imidlertid, at krisen er frembragt, fordi Berlusconi står over for at miste sin parlamentsplads ved en afstemning, fordi han er dømt for skattefusk.

/ritzau/AFP

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...