Italiens regering trækker støtte til OL-ansøgning

Milano, Torino og Cortina d'Ampezzo kan ikke længere regne med statsstøtte til at søge om vinter-OL i 2026.

Torino var vært for vinter-OL i 2006 og er del af det OL-værtsbud, som den italienske regering nu har trukket støtten til. Foto: Eric Feferberg/arkiv/Ritzau Scanpix

Torino var vært for vinter-OL i 2006 og er del af det OL-værtsbud, som den italienske regering nu har trukket støtten til. Foto: Eric Feferberg/arkiv/Ritzau Scanpix

Tre italienske byers forhåbninger om at dele værtskabet for vinter-OL i 2026 hænger i en tynd tråd, efter at den italienske regering har smækket kassen i.

Milano, Torino og Cortina d'Ampezzo har samarbejdet om en fælles OL-ansøgning, men det er ikke lykkedes at opnå politisk enighed i de tre byer.

Derfor vil regeringen ikke længere poste penge i projektet.

- Forslaget har ikke regeringens støtte, så det dør her, sagde sportsminister Giancarlo Giorgetti ifølge nyhedsbureauet Reuters tirsdag til parlamentet.

Regeringsbeslutningen gør det svært for Italiens Olympiske Komité (Coni) at gå videre med planen om at arrangere vinter-OL om otte år.

Skulle projektet falde sammen, er det tredje gang på seks år, at et italiensk forsøg på at få OL til landet er mislykkedes.

Økonomiske overvejelser fik Rom til at trække sig fra kampen om at få sommer-OL i 2020, og siden var politisk modstand årsagen til, at samme by opgav at få legene i 2024.

Mandag trak japanske Sapporo sig fra kapløbet, ligesom flere andre byer har gjort tidligere.

Tre byer er fortsat i spil til at få vinter-OL i 2026. Det er Calgary i Canada, Stockholm i Sverige og den tyrkiske by Erzurum.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.