Italiensk doubleekspert er på umulig Williams-opgave

Roberta Vinci har i fire kampe aldrig vundet et sæt over Serena Williams. Nu får Vinci muligheden i US Open.

Lige som sin semifinalemodstander i US Open har den rutinerede italiener Roberta Vinci vundet alle fire grand slam-turneringer.

Men i modsætning til amerikanske powerhouse Serena Williams, er 32-årige Vincis grand slam-triumfer kun vundet i double, mens Williams har vundet i både single og double.

Verdensranglistens nummer 43 levnes da heller ikke de store chancer, når hun natten til fredag dansk tid spiller sin største grand slam-kamp i single mod Serena Williams, som jagter en "ægte" grand slam ved at vinde alle fire grand slam-turneringer samme kalenderår.

- Jeg er i slutningen af min karriere, så det er helt fantastisk at være i min første grand slam-semifinale. Jeg er meget stolt af mig selv, og jeg har intet at tabe, siger Vinci.

Tabt har hun til gengæld gjort i sine fire første kampe mod Serena Williams. Senest i august i Toronto.

- Jeg har en masse erfaring, men det betyder intet, når man spiller mod Serena Williams. Der skal du spillere bedre, så lidt bedre, og så endnu bedre, siger Vinci, der end ikke har vundet et sæt mod amerikaneren.

Serena Williams har blot tabt to tenniskampe ud af 55 i hele 2015. Hun vil dog modsat bookmakerne ikke undervurdere sin italienske modstander.

- Hun spillede virkelig godt mod mig i Toronto, og det havde jeg ikke forventet. Så jeg vil virkelig ikke undervurdere hende, for hun kommer ikke til semifinalen i en grand slam-turnering uden grund, siger Serena Williams.

Roberta Vinci har i løbet af karrieren vundet ni i singletitler i mindre turneringer. Til sammenligning har halvandet år ældre Serena Williams vundet 69 singletitler, hvoraf 21 har været i grand slam-sammenhæng.

I double fører Vinci 25-22 i titler, men Williams har vundet 13 af sine i grand slam-turneringer, hvor Vinci kun har fem titler.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.