Italiensk fan døde i EM-begejstring

10-årig pige ramt at skud efter Italiens semifinalesejr over Tyskland

Der blev festet så vildt igennem ovenpå den italienske semifinalesejr over Tyskland, at en fan døde og en lille pige blev skudt. Foto: Scanpix

Der blev festet så vildt igennem ovenpå den italienske semifinalesejr over Tyskland, at en fan døde og en lille pige blev skudt. Foto: Scanpix

ROM:Italiens 2-1-triumf over Tyskland i EM-semifinalen torsdag aften fik katastrofale følger for en italiensk fodboldfan, der fejrede sejren.

Antonello Idda, en 52-årig mand fra byen Tempio Pausania på Sardinien, faldt ifølge det italienske nyhedsbureau (Ansa) i sin glæde ned på et glasbord, der blev knust i mange stykker.
Et af glasskårene borede sig ind omkring mandens knæ, og han mistede tilsyneladende så meget blod, at han ikke stod til at redde, da ambulancefolkene var kommet frem.
Det var ikke det eneste dramatiske øjeblik efter den italienske EM-triumf, som fandt sted takket være to Mario Balotelli-scoringer.
I byen Como blev en kun 10-årig pige ved et uheld ramt af en kugle, som var blevet affyret af en glad fodboldfan, der åbenbart ikke kunne sigte præcist nok op i luften.

Gerningsmand ikke fundet

Pigen sad på bagsædet af sine forældres bil sent torsdag aften, da hun blev ramt. Ifølge Ansa har politiet endnu ikke fundet frem til, hvem der affyrede skuddet.

I tyske Wuppertal måtte politiet rykke talstærkt ud for at forhindre et kæmpe slagsmål mellem 800 tyske og 600 italienske fans.
Tysk politi oplyser, at 27 blev anholdt, og blandt dem blev 18 sigtet for diverse forhold. 13 personer kom til skade, deriblandt en politimand.
I en anden tysk by, Wolfsburg, hvor der bor mange mennesker med italienske rødder, beretter politiet om kaotiske scener efter kampen. 14 personer blev anholdt, og en del kom til skade, oplyser de lokale myndigheder. /ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.