Iversen ryster bjørnen på skuldrene af med VM-sejr

Den danske speedwaykører Niels-Kristian Iversen var suverænt kørende i det polske grandprix i Torun.

2015 Adrian Flux British FIM Speedway Grand Prix Foto: Reuters/Matthew Childs

2015 Adrian Flux British FIM Speedway Grand Prix Foto: Reuters/Matthew Childs

Niels-Kristian Iversen leverede flot speedwaykørsel lørdag aften og vandt VM-grandprixet i polske Torun.

Efter en sæson, hvor det ikke er blevet til den store succes i VM-serien, men derimod en masse skuffelser, så var lørdagens triumf en forløsning.

- Det er ligesom en bjørn, der har siddet oppe på skuldrene, der er rystet af nu. Sejren har reddet min sæson på grandprixplan. Og det var fedt, siger Iversen.

Inden det sidste VM-grandprix i denne sæson, som køres 22. oktober i australske Melbourne, har Iversen kun tre point op til svenske Fredrik Lindgren på ottendepladsen.

Det er de otte bedste kørere, som automatisk får en plads i næste års serie.

- Uanset hvilken placering jeg får, så føler jeg, at jeg har fået vendt bøtten. Tingene er gået op i en højere enhed. Det er en fed fornemmelse inden det sidste grandprix, siger han.

Iversen vandt heat 8 og hentede to andenpladser i heat 15 og heat 18. Og senere blev det til en andenplads i semifinalen, inden han slog Greg Hancock i finalen.

- I den sidste måneds tid har tingene været i fremgang. Jeg har måske manglet de små marginaler og lidt selvtillid og tro på, at det virkelig kunne lykkes.

- Jeg har haft farten og lavet gode starter. Men jeg har lavet nogle småfejl hist og pist, så vægtskålen er tippet til den forkerte side.

- Men jeg fik vendt det, jeg troede på det og holdt hovedet koldt, og det gjorde forskellen, siger Iversen.

Iversen og sloveneren Matej Zagar har begge 79 point lige uden for top-otte, men der er kun tre point op til svenske Fredrik Lindgren på ottendepladsen.

- Tingene er vendt nu. Bjørnen, der sad på skuldrene, er forsvundet. Det har lettet alt presset, og jeg glæder mig bare til at køre i Melbourne, siger Iversen.

Han har ofte hængt med mulen i denne sæson, og sejren i Torun var derfor vigtig for motivationen i fremtiden.

- Jeg gider ikke at være her, hvis det hele går som lort. Jeg føler virkelig, jeg har underpræsteret meget i hele sæsonen. Jeg føler ikke, jeg har nået det niveau, som jeg ved, jeg har.

- Det har været frustrerende. Hvis jeg følte, jeg ikke havde mere at byde ind med, så er jeg heller ikke interesseret i at være her. Sådan ser jeg på det.

- Det er fedt, at tingene nu er lykkedes. Det gør bare bøvlet det hele værd, lyder det fra Iversen.

Sidste år blev Iversen nummer to ved grandprixet i Melbourne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.