Lokalpolitik

Ja eller nej - ingen mellemvej

Tidligere på året fremsatte Jørgen E. Paulsen, Skørping Gadelysforening, foreningens synspunkter ved dialogmødet mellem foreninger, politikere og embedsmænd i Rebild. Nu er det slut med at bruge ordet, og foreningen indkalder til generalforsamling for at få mandat til at sætte hårdt mod hårdt.arkivfoto: martin damgård.

Tidligere på året fremsatte Jørgen E. Paulsen, Skørping Gadelysforening, foreningens synspunkter ved dialogmødet mellem foreninger, politikere og embedsmænd i Rebild. Nu er det slut med at bruge ordet, og foreningen indkalder til generalforsamling for at få mandat til at sætte hårdt mod hårdt.arkivfoto: martin damgård.

REBILD:En del gadelysforeninger har allerede skrevet under på, at Rebild Kommunes nye kommunale gadelysselskab kan overtage driften. Tilbage står et par foreninger, der mener, at kommunen skal betale for de gadelysanlæg, som foreningerne har investeret mange af medlemmernes penge i. Løbende forhandling Gadelyset blev torsdag drøftet i teknik- og miljøudvalget og efter formand Gert Fischers mening er der ingen røde lamper, der blinker. - Der foregår en løbende forhandling mellem forvaltningen og de gadelysforeninger, der endnu ikke har underskrevet aftalen, siger Gert Fischer. Rørbæk og Skørping er to af de foreninger, der mener, at kommunen skal betale for at overtage gadelyset. - Vi gør ingenting, og kommunen gør ingenting. Så der sker ingenting, siger Ernst Laursen fra foreningen i Rørbæk. I Skørping har foreningen skrevet til forvaltning for at få en udmelding efter dialogmødet i februar. - Men forvaltningen meddelte, at der politisk ikke var anledning til at genoptage sagen, siger Jørgen E. Paulsen fra Skørping. Armen om på ryggen Indholdet i en eventuel forhandling er da også mere end svær at få øje på. For forvaltningen arbejder ud fra en politisk beslutning om, at kommunen ikke vil betale for at overtage gadelysanlæggene fra de private foreninger. - Jeg har svært ved at se, at byrådet ændrer den beslutning, der er truffet. Det kan jeg slet ikke forestille mig, siger medlem af teknik- og miljøudvalget Henrik Christensen (S). Han mener ikke, at reelle forhandlinger med de modvillige gadelysforeninger overhovedet kommer på tale. - Jeg håber, at vi finder en mindelig løsning med gadelysforeningerne, men i princippet handler det om, hvor meget man vil presse armen om på ryggen. Med den beslutning, der er politisk er truffet, kan jeg ikke se, at foreningerne har noget valg, siger Henrik Christensen. Slukker måske lyset I Skørping bliver der hurtigst muligt indkaldt til generalforsamling. - Ved sidste generalforsamling bad bestyrelsen om mandat til at slukke gadelyset, hvis det blev nødvendigt. Men vi gav forhandlingsvejen endnu en chance fordi forvaltningen mente, at der blæste milde vinde, siger Jørgen E. Paulsen, der kan konstatere at den opfattelse af tingenes tilstand blev gjort til skamme. - Jeg tror, at der er 80 procent sandsynlighed for, at vi får opbakning til at slukke lyset. Så må kommunen jo komme ud af busken og leje vores anlæg eller selv stille noget nyt op, siger Jørgen E. Paulsen. Han giver ikke meget for politikernes argument om, at i disse harmoniseringstider vil nogen vinde og nogen tabe. - Der er himmelvid forskel på privat og kommunalt. Vores gadelys er privat og betalt med beskattede midler. Det repræsentere en værdi, som kommunen ikke bare kan gøre krav på, mener Jørgen E. Paulsen.