Ja til fast vagt

Aalborg Kommune er klar med nye instrukser for magtanvendelse

Fremover skal der være fast vagt ved borgere som fastspændes med en stofsele som denne.

Fremover skal der være fast vagt ved borgere som fastspændes med en stofsele som denne.

AALBORG:Fremover skal der være fast vagt hos borgere, der fastspændes med stofsele. Det har ældre- og handicapudvalget i Aalborg Kommune vedtaget.

Baggrunden er naturligvis den tragiske sag fra oktober, hvor en 85 årig kvinde døde på et plejehjem i Aalborg efter at have været fastgjort til sin seng med en stofsele. Og det fik efterfølgende kommunens myndighedschef til at udarbejde et helt nyt sæt af instrukser til den form for magtanvendelse.

- Der tale om et forbilledligt forarbejde, så det har vi selvfølgelig sagt ja til, siger ældre- og handicaprådmand Thomas Krarup (K).

Enhedslisten og DF i Aalborg foreslog allerede i december, at der skulle være fast vagt ved borgere, som fastspændes med stofsele. Men det blev dengang nedstemt af et flertal i byrådet, og det mener rådmanden fortsat var rigtigt. Også selvom de nye magtinstrukser siger noget tilsvarende.

- Vi havde brug for at få en grundig faglig vurdering af området. Og det har vi fået nu, for de nye instrukser fylder 65 sider, så der er også lavet regler for meget andet end stofseler, forklarer han.

Thomas Krarup ser gerne, at de nye instrukser bliver et aktivt arbejdsredskab, som betyder, at kommunens ansatte altid ved, hvor de skal henvende sig, og hvad de skal gøre.

- Vi starter med en obligatorisk uddannelse af alle vores plejehjemsledere allerede torsdag morgen, understreger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden