Ja til nedrivning

Hedegaard-bygninger vil nu blive fjernet af Bedre Boliger på vegne af Morsø Kommune, men flere i kommunalbestyrelsen er betænkelige ved at yde støtte til en privatejet grund

Nu bliver Hedegaards farlige bygninger fjernet på det offentliges regning. Arkivfoto: Michael Koch <i>Michael Koch</i>

Nu bliver Hedegaards farlige bygninger fjernet på det offentliges regning. Arkivfoto: Michael Koch Michael Koch

NYKØBING:Et flertal på 15-4 besluttede i aftes på den lukkede del af Morsø Kommunalbestyrelses møde at sige ja til at lade det offentlige betale en regning på 475.000 kroner for at få nedrevet de forfaldne industribygninger fra den tidligere Hedegaard-filial i Sundby.

For stemte Venstres ottemands gruppe og Dansk Folkeparti og Liberal Alliance med hver et medlem. Desuden valgte Demokratisk Balance med tre medlemmer (Michael Dahlgaard (DB) havde meldt afbud til mødet) og de to socialdemokrater Viggo Vangsgaard og Erik Vejling at stemme for. I S-gruppen undlod Vagn Kidmose at stemme, mens Lauge Larsen, Pia Storm, Niels K. Østergaard og Jakob Kortbæk stemte imod.

Den store hurdle - og grunden til sagens lukkede behandling - er, at Hedegaard-grunden siden 2006 har været ejet af en privatmand, Keld Tølbøll. Han købte den angiveligt for at sikre den til det boligprojekt, som en lokal gruppe arbejdede og stadig arbejder med. Forleden underskrev Tølbøll og lokale foreninger i Sundby et dokument, hvor ejeren fraskriver sig et eventuelt provenu ved salg af byggegrunde eller den samlede grund. Det ligger i den politiske beslutning, at dette papir skal tinglyses.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Nordjyllands Politi lukker rockerklubhus i Nørresundby midlertidigt
Luk