Jacob afprøver det virkelige liv som præst

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Jacob holder andagten til Fredagsklubbernes eftermiddag, hvor han fortæller lignelsen om den tabte mønt. Foto: Niels Helver

I 9. klasse skal alle folkeskoleelever i erhvervspraktik. Det er en skræmmende tid, når de selv skal ud og opsøge et sted, der vil have dem i praktik. Men ikke for Jacob Jennet Jensen, der går i 9. klasse på Sindal Skole. Han har i lang tid vidst, hvad hans livsgerning skal være. Han vil være præst i Folkekirken. Derfor var det også let for ham at finde et praktiksted. Jacob spurgte sognepræst Hanne Jørgensen, om det var muligt at komme i praktik hos hende. Da hun kender Jacob særdeles godt fra hans arbejde som frivillig i Fredagsklubberne, svarede hun straks ja, og Jakob har i sidste uge været i praktik som præst ved Sindal og Astrup Kirker, hvor han har fulgt Hanne Jørgensen i hendes arbejde.

Jacob Jennet Jensen er 15 år. Han fik interessen for det kirkelige arbejde gennem kirkens Fredagsklubber, hvor han trofast, fredag efter fredag, i 10 år er kommet og deltaget i de forskellige aktiviteter. Efterhånden som han blev ældre modnedes hans kristne tro, og han blev klar over, at det er præstegerningen, der skal være hans kald.

Jacob går nu målrettet efter uddannelsen som præst, en lang uddannelse, der indbærer en gymnasietid efterfulgt af studier på et teologiske fakultet i Aarhus eller København. Efter 6 år skal Jacob så gennem yderligere 6 måneder på Pastoralseminariet. Herefter er han klar til at søge embede ved en menighed. Menigheden indstiller den valgte til Biskoppen, der indkalder ham til bispeeksamen, og hvis den bestås, kan Jacob ordineres og kalde sig præst. Denne lange og krævende uddannelse skræmmer dog ikke Jacob.

- Når det er det, man vil, betyder det ikke noget, at vejen er lang og trang. Jeg er troende og ved, at hvis det er det, der meningen med mit liv, så bliver jeg også hjulpet hertil, siger Jacob Jennet Jensen.

Ugen i praktik har været spændende for Jacob. Han været med til dåbssamtaler, minikonfirmandforberedelse, Grundtvigsk Forum i Astrup, og i fredags fik han lov til at stå for andagten i Bykirken til Fredagsklubbernes eftermiddag. Han har hjulpet Hanne Jørgensen med forberedelserne til gudstjenesten i søndags, hvor han delte brødet ud ved nadveren.

- Det har været en spændende og meget varieret uge med mange forskellige opgaver. Jeg er fortsat helt overbevist om, at det præst jeg vil være, og efter denne uge i praktik hos Hanne Jørgensen, bliver det meget nemmere for mig fortsat at finde inspiration til skolearbejdet. For jeg ved, at jeg skal have gode eksamener for at nå mit mål, fortæller Jacob.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.