Jacobsen: Dansk landstrænerjob er et af verdens største

Nikolaj Jacobsen ser det som en fordel, at han fortsætter som klubtræner ved siden af landstrænerjobbet.

Nikolaj Jacobsen havde ikke de store betænkeligheder, da Dansk Håndbold Forbund (DHF) kontaktede ham vedrørende jobbet som dansk landstræner på herresiden.

Jacobsen anser jobbet som et af de mest attraktive i håndboldverdenen.

- Som det er lige nu, er det et af de største job med det hold og materialet, der er til rådighed. Man har lige set potentialet med OL-guldet i Rio.

- Indtil nu har man vundet en titel cirka hvert fjerde år. Jeg behøver ikke at skulle vinde hver gang, men jeg vil have muligheden, og den, synes jeg, er til stede her. Om man så gør det, må tiden vise, siger Nikolaj Jacobsen.

Han tiltræder sommeren 2017 og vil i de første to år samtidig være klubtræner i Rhein-Neckar Löwen, som han i sidste sæson gjorde til tysk mester.

Det udløser en udvidet assistentrolle til Henrik Kronborg på landsholdet.

Fra sommeren 2019 bliver Jacobsen så dansk landstræner på fuld tid. Det var Jacobsens eget ønske at fortsætte som klubtræner frem til 2019.

- Det er et ønske, jeg selv har haft, da jeg dermed vil fortsætte med at udvikle mig som træner mod nogle af de bedste hold i hele verden.

- Jeg har forlænget med en række spillere indtil 2019, og jeg har lovet at blive i den periode, hvis landstrænerjobbet skulle blive aktuelt.

- Jeg ser det som en fordel. Jeg holder mig skarp, træner til daglig og holder mig opdateret på de bedste spillere i verden på de bedste hold i verden, siger Jacobsen.

Spørgsmål: Ser du slet ingen ulemper ved at have to trænerjobs samtidig?

- Ulemperne er, at der er opgaver i Danmark, jeg ikke kan passe. Jeg får ikke så tæt et samarbejde med trænerne og spillerne i Danmark, men det varetager Kronborg, som er meget kompetent, siger den kommende landstræner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.