Jægerformand: Ualmindelig uheldig start på bukkejagten

To alvorlige ulykker lige efter starten på bukkejagten burde have været undgået

Arkivfoto: Henrik Bo

Arkivfoto: Henrik Bo

HELE LANDET: Risikoen for jagtulykker er forsvindende lille, hvis man spørger formanden for Danmarks Jægerforbund, Claus Lind Christensen.

Alligevel har der været to alvorlige jagtulykker indenfor tre dage, hvilket markerer en ”ualmindelig uheldig” sæsonstart for bukkejagten:

- Jagtsæsonen startede på sommerbukken i lørdags, den 16. maj, og det er nok det tidspunkt på året, hvor der er allerflest jægere ude, siger Claus Lind Christensen.

Og netop sæsonstarten kan have haft indflydelse på ulykkerne, fordi jægerne simpelthen har været for ivrige:

- Alle mennesker kan jo begå fejl, men årsagen kan jo sagtens hænge sammen med, at man er lidt for ivrig, eller man ikke får tænkt sig om, siger han.

Burde være undgået

I søndags meldte en jæger sig selv til politiet, efter han nær havde skudt en bilist, og tirsdag var en jæger tæt på at skyde en 44-årig familiefar i hans stue.

Ifølge Claus Lind Christensen er det fejl, der burde være undgået.

- Danske jægere gennemgår alle en obligatorisk uddannelse, hvor sikkerhed er et vigtigt element. Hvis man tager de forbehold, som man skal, så skal der ikke ske ulykker, siger han og forklarer, at jægerne skulle have sikret sig et ”kuglefang”:

- Hvis kuglen nu ikke træffer målet, så skal der være noget, der opfanger kuglen. Noget så man ikke gør skade på mennesker, dyr og bygninger, siger formanden.

Sidste efterår var der i Danmark 176.943 med jagttegn, hvilket er det højeste antal, siden den landsdækkende registrering startede i 1941.

Selvom det er en stigning, er Claus Lind Christensen ikke bange for, at reglerne for at have jagttegn ikke er godt nok indprentet hos jægerne.

Han understreger, at det er ganske få år siden, at man ændrede på jagtprøven for at sikre sikkerheden, og at der også er kommet nye regler om, at jægere skal aflægge skudprøve.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.