Jægerne: Miljøminister må hjælpe mod mågeplagen

Vil miljøministeren frede mågerne, så må hun samtidig lempe de nuværende regler for regulering, mener jægerne

Danmark 12. september 2013 13:14 - Opdateret 12. september 2013 13:17

Jægerne: Miljøminister må hjælpe mod mågeplagen

Når ornitologerne begrunder fredning af de store mågearter med, at de bare bliver skudt og smidt væk i stedet for som andet jaget vildt at blive spist, så er det ikke rigtigt.

Det siger formanden for Danmarks Jægerforbund, Claus Lind Christensen.

- Det passer ikke, at jægerne slet ikke spiser måger. Jægere har i mange år drevet jagt på måger og har i et vist omfang naturligvis spist dem. Og de smager udmærket.

- Men derudover bliver måger også skudt, fordi de volder skade på markvildt. Og dertil giver de som bekendt tiltagende gener i mange byområder, fordi de larmer og sviner, siger han.

Forslaget fra Vildtforvaltningsrådet om at frede sildemåge, sølvmåge og svartbag er led i et større politisk kludetæppe om ændret jagttid for en række arter.

- Fredning af mågerne var ikke vores idé og er desværre ikke et spørgsmål om, hvorvidt mågerne er truede og tåler jagt eller ej, siger jægernes formand.

Han mener eksempelvis, at mågernes trussel mod fredede edderfuglehunner er en god grund til jagt.

Han undrer sig over ønsket om at frede mågerne på et tidspunkt, hvor der er stigende problemer i byerne, fordi mågerne bliver flere og flere.

- Det vil på længere sigt betyde endnu flere problemer med mågerne i byerne og øget pres for de reguleringstilladelser, som nu bliver den eneste måde at nedlægge måger på, siger Claus Lind.

Jægerforbundet mener derfor, at miljøminister Ida Auken (SF), hvis hun følger anbefalingen om mågefredning, så også må tage konsekvensen og lempe de nuværende strikse regler for regulering.

- Hvis der som nu skal søges tilladelse til mågebekæmpelse helt ned på den enkelte ejendom, så bliver kampen mod mågeplagen helt uoverskueligt bureaukratisk.

- Så man må håbe, ministeren giver lov til en indsats i større geografiske områder, hvis det overhovedet skal være til at håndtere, siger han.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...