Jagt på milliarder til havneudvidelse

45-årige Morten Lund skal udvikle de kommercielle potentialer for Hanstholm Havn

Hanstholm Havn intensiverer nu arbejdet med at finde to milliarder kroner til den planlagte havneudvidelse. Opgaven er langt i hænderne på 45-årige Morten Lund, der skal arbejde med udgangspunkt fra nyetablerede kontorfaciliteter i København.Arkivfoto <i>Foto: Peter Mørk</i>

Hanstholm Havn intensiverer nu arbejdet med at finde to milliarder kroner til den planlagte havneudvidelse. Opgaven er langt i hænderne på 45-årige Morten Lund, der skal arbejde med udgangspunkt fra nyetablerede kontorfaciliteter i København.Arkivfoto Foto: Peter Mørk

HANSTHOLM:to milliarder kroner til at gennemføre den planlagte udvidelse af Hanstholm Havn.

Det er det ambitiøse mål for det arbejde, Hanstholm Havn nu sætter i gang. Opgaven er lagt i hænderne på 45-årige Morten Lund, som med en fortid i A.P. Møller-Mærsk Gruppen og stor international erfaring fra havne- og transportprojekter i Europa, Afrika, Mellemøsten, Indien og Asien skal stå i spidsen for projektet.

Morten Lund er bosat i Walsrode i Tyskland og driver konsulentfirmaet Morten Lund Consulting, selvstændig konsulent får ansvar for at udvikle Hanstholm Havns kommercielle potentiale og samtidig kortlægge mulighederne for at tiltrække både privat kapital og know-how, så havnen kan realisere ambitionen om at rejse to milliarder kroner til en planlagt udvidelse.

Martin Vestergaard, formand for havnens bestyrelse, forklarer, at bestyrelsen nu reagerer på den forretningsstrategi, der blev vedtaget i efteråret 2014, men erkender også, at der venter Morgen Lund en både tung og kompleks opgave.

Morten Lund har senest været projektansvarlig for den kommercielle udvikling af den nye Khalifa Port Container Terminal i Abu Dhabi.

Morten Lund tiltræder 1. marts. Hans skal arbejde fra et kontor i København, der etableres til formålet.

- Med base i København er det nem og direkte adgang til både nationale og internationale interessenter, siger Martin Vestergaard.

Bestyrelsen for sidste år besluttede i 2014 at etablere et selvstændigt udviklingsselskab for at adskille udvidelsen af havnen fra den daglige drift

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.