Danmark

Jagt på skifergas i Nordjylland er endegyldigt droppet

Statskassen kunne have nydt godt af ny indtægtskilde.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Greenpeace aktion mod nordjysk skifergasboring Aktivister er kravlet op i boretårn ved Dybvad, hvor Danmarks første prøveboring efter skifergas skal udføres. Foto: Rasmus Skaftved/Scanpix 14.april 20015 Foto: Scanpix

Der bliver ikke nogen produktion af skifergas i Vendsyssel - i hvert fald ikke de første mange år.

Det står klart, efter at det franske energiselskab Total og dets danske partner Nordsøfonden tirsdag tilbageleverede deres licens til efterforskning til Energistyrelsen.

Licensen udløber i juni og skulle derfor have været fornyet, hvis efterforskningen skulle fortsætte. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Total og Nordsøfonden har truffet beslutningen på baggrund af seismiske undersøgelser og den prøveboring, som Total gennemførte ved Dybvad i fjor.

Det oplyser Peter Helmer Steen, Nordsøfondens afgående direktør, til Nordjyske.

- Undersøgelserne viser, at skiferlaget i Vendsyssel er for tyndt til, at det kan betale sig at iværksætte en kommerciel produktion med de energipriser, vi forventer de næste mange år. Der er simpelthen ikke gas nok. Derfor har vi valgt at indstille yderligere efterforskning, siger han.

Beslutningen om at indstille efterforskningen blev modtaget med tilfredshed blandt de mange modstandere af skifergas-projektet i Vendsyssel.

- Jeg er glad for, at de dropper efterforskningen. Men vores endelige mål er at gøre udvinding af skifergas ulovligt. Man ved jo aldrig, hvad der sker, hvis energipriserne stiger igen, siger Signe Bastholm Andersen fra Aalborg-afdelingen af Skifergas Nej Tak.

Klima- energi- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) siger, at han er "glad for, at borgerne i Dybvad nu har fået klarhed over, at Total ikke vil fortsætte arbejdet i området".

Ministeren ærgrer sig dog over, at statskassen mister penge.

- Jeg noterer mig, at Total har afleveret sin tilladelse. Det er ærgerligt for statskassen, som kunne have nydt godt af en ny indtægtskilde i en tid, hvor vi ser stærkt faldende indtægter fra Nordsøen, skriver ministeren i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.