Jammerbugt Kommune går live

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Aabybro: Jammerbugt Kommune underskrev onsdag en kontrakt med KommuneTV, der har specialiseret sig i at transmittere blandt andet kommunalbestyrelsesmøder på nettet.

Det betyder, at borgerne nu gratis kan sidde hjemme i sofaen med en kop kaffe og følge med i kommunalbestyrelsens møder. To kameraer er blevet sat op i byrådssalen. De styres af KommuneTV, der i det hele taget sørger for hele produktionen, forklarer Jakob Hyldahl fra KommuneTV.

Borgmester Mogens Gade hilser det nye tiltag velkomment og kalder det et vigtigt skridt ind i den digitale tidsalder.

- Vi vil gerne være åbne i Jammerbugt Kommune, og borgerne skal kunne følge med i, hvilke beslutninger, der tages, siger han. Han håber desuden, at transmissionen af kommunalbestyrelsesmøderne kan være med til at skærpe interessen for politik.

Endelig understregede han, at de store afstande i kommunen kan gøre det svært for mange borgere at deltage fysisk.

- Det er vi ude over nu, siger han. Optagelserne bliver desuden gemt, så der er mulighed for at se de forskellige punkter, der er blevet behandlet senere, oplyser Jacob Hyldahl fra KommuneTV.

Ideen har været testet i oktober, og allerede her strømmede borgerne ind. 400 unikke brugere så med på selve livetransmissionen, mens 250 unikke brugere så med ”on demand.”

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.