Jammerbugt Kommune vandt pris

Bevarelsen af landsbyskoler i Jammerbugt Kommune blev belønnet med årets landdistriktspris

Anders Stryhn, vækstchef fra Jammerbugt Kommune, modtog prisen af vækstminister Troels Lund Poulsen (V). Foto: Erhvervs- og vækstministeriet

Anders Stryhn, vækstchef fra Jammerbugt Kommune, modtog prisen af vækstminister Troels Lund Poulsen (V). Foto: Erhvervs- og vækstministeriet

Et stort projekt under titlen "Liv i By og Skole" i Jammerbugt Kommune har været i stand til at opretholde de små skoler i kommunen. Derfor overrakte erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) Landdistriktsprisen 2016 til Jammerbugt Kommune, hvis borgmester Mogens Gade (V) siger følgende om pristildelingen:

- I stedet for at afvikle landsbyerne har vi set på, hvad der skal til for at udvikle landdistrikterne i samarbejde med lokalsamfundene. Prisen er en kæmpe påskønnelse af de relationer, der er mellem lokalsamfundet og kommunen i Jammerbugt Kommune, forklarer Mogens Gade.

Han fortæller, at det var hele debatten om skolelukningerne, der inspirerede kommunen til at se, om man i samarbejde med borgere kunne gøre noget for at bevare de lokale, lukningstruede skoler:

- Debatten var meget konstruktiv, og borgerne i lokalsamfundene kom med positivitet og gejst. Derfor gav det meget god mening at se på, hvordan man kunne udnytte den energi, fortæller Mogens Gade.

Takket være et forpligtende samarbejde mellem kommunen og de enkelte lokalsamfund er skolebænkene derfor ikke blevet forladt på en række landsbyskoler. De enkelte lokalsamfund har forpligtet sig til at arbejde for fornyelse, forskønnelse og øget bosætning. Kommunen giver et årligt bidrag på 50.000 kroner til de enkelte projekter og hjælper politisk med at gøre idéerne til virkelighed.

Indtil videre er projektet en succes, understreger Mogens Gade. Flere landsbyer har i følge indstillingen stået med det luksusproblem, at de ikke har kunnet skaffe boliger.

I alt 49 kandidater var indstillet til prisen.

- Lokale kræfter spiller en overordentlig vigtig rolle i at udvikle de danske landdistrikter og gøre landsbyer og lokalsamfund til gode steder at bo og leve, sagde erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, da han uddelte prisen på en landdistriktskonference på Kobæk Strand ved Skælskør.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst