Jammerbugt

Jammerbugt satser på sociale jobs

Jammerbugt Kommune har indgået partnerskabsaftale med seks socialøkonomiske virksomheder

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Nordvirk er en af de seks socialøkonomiske virksomheder, der underskrev partnerskabsaftalen fredag eftermiddag. Foto: Michael Koch

JAMMERBUGT:Som en af de første kommuner i Danmark har Jammerbugt indgået partnerskabsaftale med seks socialøkonomiske virksomheder: Rød og Dåd (Skovsgård), Skovsgård Hotel, Købmandsgården (Brovst), Hjortdal Købmandshandel, Re-Cykel (Aabybro) og Nordvirk (Aabybro).

Virksomhederne får tilskud til at beskæftige personer på kanten af arbejdsmarkedet med fysiske, psykiske eller sociale problemer.

Aftalen skal udvikle og øge antallet af virksomhederne og være med til at afprøve nye modeller. Kommunen vil bistå med vejledning, planlægning og sparring. Meningen er at styrke landdistriktsudviklingen og fastholde virksomheder og jobs. Der er fuld politisk opbakning til den nye aftale.

- Det er unikt, det vi har i Jammerbugt. Borgerne kan se, at de ansatte bidrager til samfundet med en positiv arbejdsindsats og vi bringer dem tættere på arbejdsmarkedet, siger Morten Klessen (S), formand for beskæftigelsesudvalget.

På sigt vil aftalen sandsynligvis betyde, at endnu flere borgere vil blive beskæftiget indenfor de socialøkonomiske virksomheder.

Fakta

Samlet set er cirka 180 personer beskæftiget i de socialøkonomiske virksomheder i Jammerbugt i forskellige jobtyper.

44 personer i fuldtidsstillinger på ordinære vilkår.

20 vikarer og ungarbejdere.

83 i tilskudsjob/fleksjob/beskyttet beskæftigelse.

35 frivillige, som hjælper til hos blandt andet de to socialøkonomiske købmænd (i Hjortdal og Bonderup).

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.