Jammerbugt

Jammerbugt slukker lyset

JAMMERBUGT:Det er Earth Hour tid, og WWF Verdensnaturfondens globale klimakampagne er skudt i gang. Jammerbugt Kommune gør sig klar til at gå i sort lørdag 24. marts kl. 20.30, hvor lyset bliver slukket verden over i en time.

Earth Hour er den time, hvor mennesker fra hele verden slukker lyset for naturen. Kloden skal tages seriøst - også når lyset er tændt de øvrige 8.759 timer af året.

Det er budskabet, når Earth Hour under sloganet #Connect2Earth endnu engang lægger verden i sort for at sætte fokus på, hvordan klimaforandringerne påvirker natur og dyreliv. De stigende globale temperaturer har nemlig fatale konsekvenser for tusindvis af skrøbelige økosystemer. I Jammerbugt Kommune tager man udfordringen op og deltager i Earth Hour.

- Det er vigtigt, at vi skaber opmærksomhed omkring truslerne mod vores natur, så vi sammen kan finde frem til løsningerne. Derfor støtter vi op om WWF Verdensnaturfondens kampagne, der sætter fokus på naturen ved at slukke størstedelen af gadelyset, siger borgmester Mogens Chr. Gade (V) i en pressemeddelelse.

Sidste år var der stor opbakning til Earth Hour i Danmark. I flere kommuner blev gadebelysningen slukket, og der blev arrangeret akustiske koncerter og masser andre klimaevents i mørket.

Generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, Bo Øksnebjerg, pointerer vigtigheden af, at vi sætter fokus på klodens udfordringer:

- Hver sjette dyreart er i fare for at uddø på grund af klimaforandringerne. Dyrenes levesteder og fødegrundlag forsvinder, når klimaet forandrer sig i det alarmerende tempo, vi ser i dag. Det er fakta som vi alle bør handle på - og her spiller kommunerne en vigtig rolle, da de jo er i berøring med alle danskere.

Mogens Chr. Gade opfordrer også byens borgere, virksomheder og skoler til at støtte op om Earth Hour:

- Jo flere, der sætter fokus på klodens problemer, jo stærkere et signal sender vi til omverdenen. Og så skal vi huske på, at det altid er hyggeligt at samles om gode aktiviteter, der støtter op om et vigtigt emne.

Læs mere på www.earthhour.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.