Saltum

Jammerbugt-spejdere på kæmpelejr

Alle 230 deltagere klædt på med Jammerbugt-tørklæde

Mogens Gade uddelte tørklæder til fra venstre Bjarne Jørgensen, Bonderup, Sandi Pedersen, Saltum, og Rasmus Bach Nielsen, Skovsgård. Foto: Flemming Dahl Jensen

Mogens Gade uddelte tørklæder til fra venstre Bjarne Jørgensen, Bonderup, Sandi Pedersen, Saltum, og Rasmus Bach Nielsen, Skovsgård. Foto: Flemming Dahl Jensen

JAMMERBUGT:Når Spejdernes Lejr 2012 åbner ved Holstebro 21. juli med over 35.000 deltagere vil omkring 230 være fra Jammerbugt.

Det bliver den største spejderlejr i Danmark nogen side. Og det er første gang fem forskellige spejderkorps går sammen om en stor lejr. Det er KFUM-spejderne, Det Danske Spejderkorps, De grønne Pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Danske Spejdere Sydslesvig.
Hver kommune har på lejren sin egen underlejr. Alle deltagerne fra Jammerbugt Kommune er "klædt på" med ens gule tørklæder med kommunevåben - fuglen.
Tørklæderne blev uddelt ved en sammenkomst på Skovsgård-spejdernes grund ved Aarup Hede. Her var der mødt repræsentanter op for spejderne i Jammerbugt for at modtage de gule tørklæder, som blev overrakt af Mogens Gade, som denne aften var både borgmester og leder af spejdergruppen i Skovsgård og derfor iført spejderskjorte.
- Tørklæder og flag med kommunens logo er sponseret af Jammerbugt Kommune som en del af vores markedsføring. Vi bruger markedsføringsmidler til sportsfolk og musik. Men ikke så ofte til det frivillige arbejde med børn og unge, siger Mogens Gade.
Flaget, som også har kommunelogo, skal vaje ved indgangen til Jammerbugt-lejren.
Sandi Pedersen fra Saltum-spejderne ser frem til at deltage i lejren sammen med 35 andre børn og voksne fra Saltum.
- Jeg har tre gange været med på korpslejr med omkring 15.000 deltagere. Nu bliver vi dobbelt så mange. Det bliver en kæmpe oplevelse, siger Sandi Pedersen.
- Vi er i den heldige situation i Saltum, at vi faktisk har godt med ledere. Det betyder, at der kan laves en turnusordning for lederne, så de også kan få tid til at deltage i de mange sjove og spændende aktiviteter, der er på lejren, fortæller han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.