Jammerbugt vil gå nye veje

Udvalg lægger an til en ny måde at tiltrække turister på

Blokhus skal fortsat være en turistmagnet. Arkivfoto: Lars Pauli

Blokhus skal fortsat være en turistmagnet. Arkivfoto: Lars Pauli

JAMMERBUGT:Efter en studietur med besøg på blandt andet biblioteket i Flensborg i august har Kultur- Fritids og Landdistriktsudvalget besluttet at prøve at promovere Jammerbugt i det nordtyske på en ny og anderledes måde. Det skal ske som supplement til den nuværende kommunale strategi for at trække turister til.

- Når nu udstillingen skal finde sted på et bibliotek, mener vi, at den bør byde på kulturhistorie fra Jammerbugt, siger formand Helle Bak Andreasen (V).

Fortællinger om historien

Eksempelvis kan man med materiale i montre suppleret med litteratur fortælle om Blokhus ikke alene som turistmagnet, men også historien om skudehandlen.

Og fra en anden ende af kommunen kan man fortælle om fiskersamfundet ved Thorup Strand.

- Det skal være en mere levende udstilling, og den vil skiller sig ud fra de almindelige turistbrochurer. Vi vil vise det samfund, vi lever i og lever godt i. Der er selvfølgelig udfordringer ved at bo i et fiskersamfund, men vi har det faktisk godt og bor i en alsidig kommune, siger Helle Bak Andreasen.

- Med udstillingen lægger vi vores hjerte i at vise hvem vi er og vise det område, vi bor i. Det handler om at fortælle om baggrundene, uddyber hun.

Formålet med den 20 kvadratmeter store udstilling er selvfølgelig at gøre opmærksom på Jammerbugts fortræffeligheder over for turister, men også som et godt sted at bo, tilføjer Helle Bak Andreasen.

100.000 besøgende årligt

Der er endnu ikke sat pris på udgiften, men den ventes til at ligge i omegnen af 5.000 til 10.000 kroner til udgift til en foredragsholder til udstillingen, da kommunen i forvejen har meget af det nødvendige materiale.

Med en udstilling i de første måneder i 2017 vil den kunne reklamere for den kommende sommer.

Der er årligt cirka 100.000 besøgende på biblioteket, og 11.000 deltager i dets arrangementer, mens der er 7.000 gæster om året til udstillingerne.

Forvaltningen er gået i dialog med det danske Centralbibliotek for Sydslesvig om udstillingen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst