Bosted for nye forældre er gået konkurs

Slut med at søge hjælp hos Mor- Barnhjemmet i Saltum

Morten Brændstrup
Familier i Nordjylland skal nu ud af regionen for at komme på et lignende tilbud som Mor- Barnhjemmet Saltumhus. Her var det i efteråret lille Marcos forældre, der nød godt af opholdet. Arkivfoto: Mette Nielsen
Familieliv 5. januar 2018 08:36

SALTUM: Efter at have rådgivet udsatte forældre siden 2015, har Mor- Barnhjemmet Saltumhus været nødsaget til at dreje nøglen om og erklære sig konkurs.

- Det kunne ikke længere køre rundt med den lave belægning, siger Helle Jørgensen, tidl. direktør for stedet.

Mor- Barnhjemmet Saltumhus var en privat virksomhed og det eneste sted i Nordjylland, hvor man tilbød længere ophold af forældrevejledende karakter. Det skal tænkes som skridtet før anbringelse af barnet.

Hensigten med bostedet var, at man kunne komme i en periode på typisk tre til fem måneder og få kvalificeret hjælp til at varetage forældrerollen.

Da hjemmet lukkede i december, var der kun to familier på stedet, og der var ikke umiddelbart udsigt til flere.

Tidligere har belægningen ellers været god. Så sent som i sommer var Mor- Barnhjemmet ude med et positivt regnskab, men derfra gik det ned ad bakke.

- Vi fornemmer, at der er besparelser på børne- og familieområdet blandt nordjyske kommuner, siger Helle Jørgensen.

- Og så var det jo sidst på året, vi lukkede. I den periode vil kommunerne generelt spare.

Hun tilføjer, at hun ikke mener, det var kvaliteten i Saltumhus, der var problemet: Kommunerne har i stedet valgt en billigere model, hvor familierne får rådgivning i hjemmet.

Diane Aarestrup (S) er næstformand i social- og sundhedsudvalget i Jammerbugt Kommune, og så var hun indtil for nylig bestyrelsesmedlem i Mor- Barnhjemmet Saltumhus. Hun begræder tabet af bostedet og lover samtidig, at ingen af den grund bliver glemt.

- Jeg vil ikke sige, at Saltumhus er lukket pga. besparelser. I Jammerbugt har vi i stedet lavet indsatser selv, hvor man leverer en styrket indsats i borgernes hjem, siger Diane Aarestrup.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...