Grundlovsceremoni for fire nye statsborgere i Jammerbugt

Fire nye danske statsborgere blev budt velkommen med en grundlovsceremoni. Foto: Jammerbugt Kommune

Fire nye danske statsborgere blev budt velkommen med en grundlovsceremoni. Foto: Jammerbugt Kommune

Over to omgange inviterede Jammerbugt Kommune 11. marts 2021 til Grundlovsceremoni for at byde i alt fire nye danske statsborgere velkommen.

Det oplyser Jammerbugt Kommune i en pressemeddelelse.

- For at få dansk statsborgerskab skal en borger medvirke i en ceremoni i sin bopælskommune. Her skal borgeren erklære, at ”denne vil overholde Danmarks Riges Grundlov og respektere grundlæggende danske værdier og retsprincipper, herunder det danske demokrati”, beskriver de.

Grundlovsceremonien blev for første gang afholdt i Jammerbugt Kommune sidste år, hvor ti nye statsborgere deltog. Og Jammerbugt Kommune melder, at dette års ceremoni ligesom sidste års grundlovsceremoni bar præg af en højtidelig og god stemning. Flaget var hejst ved rådhuset i Aabybro, og de nye danske statsborgere og deres pårørende var spændte og i godt humør.

- Ligesom sidste år havde vi i år fornøjelsen af at være værter ved en grundlovsceremoni. Igen i år var det en god og glædesfyldt ceremoni, hvor vi fik mulighed for at tage godt imod de nye danske statsborgere her i kommunen - og give dem en lykønskning med på vejen, oplyser borgmester Mogens Christen Gade.

Ceremonien startede med, at borgmesteren bød velkommen med en tale.

- I talen fremhævede han de danske værdier og det danske fællesskab, som de nye danske statsborgere er en del af – også selvom de ikke har deres oprindelige rødder i landet. At have rødder ét sted betyder ikke, at man ikke kan flytte sig og slå rødder et nyt sted og have hjemme her, oplyser Jammerbugt Kommune.

- Efter den indledende tale var det tid til, at de nye danske statsborgere én efter én underskrev deres medbragte erklæring, hvorefter borgmesteren også skrev under og sagde tillykke. De øvrige tilstedeværende sørgede for at give en klapsalve efter hver af de formelle seancer. De nye danske statsborgere fik også overrakt en lille gave til minde om begivenheden.

Bagefter den formelle del af ceremonien var der lidt til ganen, hvor de tilstedeværende ønskede hinanden tillykke, fik en lille snak med hinanden og borgmesteren og tog billeder for at have minder fra den store dag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.