Kreaturer reddet fra gårdbrand

Større brand ramte gård i Birkelse

Mette Siggaard
Gårdbrand i Birkelse. Foto: Jan H. Pedersen
Birkelse 8. oktober 2017 08:04 - Opdateret 8. oktober 2017 15:21

BIRKELSE: En større brand brød natten til søndag ud på en gård på Tranumvej i Birkelse. Det var gårdejeren selv, som opdagede branden og tilkaldte Nordjyllands Beredskab klokken 04.42.

- Gårdejeren var stået op for at malke, da han kunne høre noget, der sprang, siger indsatsleder Ole Leonhard fra Nordjyllands Beredskab.

Ilden var opstået i en ladebygning, der er placeret lige op ad to længer, som huser henholdsvis ca. 20 og ca. 65 kreaturer.

- Da jeg nåede frem som den første var bygningen overtændt. Der var ild en såkaldt staldknægt, en form for fodermaskine, og i en del halm. Der var ild i taget, og tagvinduer var smeltet, siger Ole Leonhard.

Det lykkedes brandmændene at redde de to tilstødende længer, hvor kreaturerne står, fra at brænde.

- Men dyrene har muligvis fået noget røg. En dyrlæge har tilset dem, og senere på dagen tilses de igen, siger indsatslederen.

Også gårdejeren var udsat for røg ved branden. En ambulance blev tilkaldt, men gårdejeren mente ikke, det var nødvendigt med en tur på sygehuset.

Det er endnu ikke fastslået, hvad der var årsag til branden. Det skal politiets teknikere senere forsøge at finde frem til.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...