Landsby vil på smagskortet

1. marts har Torvekøbmanden i Bonderup prøvesmagning på helt nyt koncept

Anne Helene Kahr Thomsen og Martin Damgård
Kim Larsen (tv) er daglig leder af butikken i Bonderup. Her besigtiger han en frisk omgang bake-off sammen med Laila Jensen og Niels O. Larsen. Foto: Martin Damgård
Mad 26. februar 2018 06:53 - Opdateret 26. februar 2018 07:32

BONDERUP: - Det skal være sådan, at det første sted, man tænker på, når man skal have en is eller en god sandwich, er Bonderup. Også selvom man kommer langvejs fra.

Så enkelt udtrykker Rasmus Højen, leder af Råd og Dåd, visionen med et nyt tiltag i købmandsbutikken, Torvekøbmanden lige midt i Bonderup.

En butik, Råd og Dåd driver i samarbejde med byens borgere og Jammerbugt Kommune.

Et nyt tiltag betyder, at der fra 1. marts kan købes lokalt producerede delikatesser i den lille butik, hvor der også skal bages brød i en nyindkøbt ovn.

Anne Helene Kahr Thomsen og Martin Damgård
Den nye ovn skal sørge for duften af nybagt brød dagen lang i Bonderup. Alle medarbejderne har været på kursus, så de kan betjene den. Foto: Martin Damgård

Tilfreds med prøvesmagning

Samme dag vil det hele dagen være muligt at komme forbi og prøvesmage det nye sortiment.

- Og det, vi sælger, vil, så vidt det er muligt, være produceret af økologiske råvarer, fortæller Rasmus Højen.

Planerne er da også så langt fremme, at de omkring 15 frivillige har prøvesmagt det nye sortiment, der består af blandt andet pølsehorn, brød, pizzasnegle og sandwich, der blandt andet bliver produceret på Skovsgård Hotel og leverpostej fra Ulvhøj Økobrug.

- Og vi kan vidst godt afsløre, at ingen gik hverken sultne eller utilfredse hjem, smiler Rasmus Højen.

- Tilfredsheden kommer nu også til at gøre sig gældende her i fremtiden, for med den nye ovn er det slut med at gå forgæves efter morgenbrød, for vi kan hurtigt bage nyt, når vi kan se, at der er behov for det, supplerer Kim Larsen, daglig leder af butikken.

- Det vil desuden betyde, at vi rent faktisk kan begynde at tjene penge på at sælge brød. Det har vi ikke gjort de første fire år, vi har eksisteret.

Anne Helene Kahr Thomsen og Martin Damgård
Planen er, at folk skal komme forbi Bonderup, købe en sandwich og sætte sig på terrassen. Foto: Martin Damgård

Nu skal isen findes

Butikken har ikke nogen bevilling, men det er ikke noget problem, for gæsterne kan blot købe for eksempel en øl eller en flaske hvidvin i butikken og så bænke sig på den store terrasse udenfor, fortæller Rasmus Højen.

Det er nemlig borgerforeningen i Bonderup, der ejer bygningen, og her håber man, at også udefrakommende vil benytte muligheden for at få et slag minigolf på byens bane.

- En del af det nye koncept bliver også, at folk uden for almindelig åbningstid ved at betale med mobile pay også kan bestille for eksempel sandwich og drikkevarer, og så sørger vi for, at det er klar, når de kommer, forklarer Rasmus Højen.

Næste skridt bliver nu at finde ud af, hvem der skal være leverandør af den nye isvaffel, der kommer til at hedde "Bonderup Vaflen".

Kim Larsen skal være prøvesmager.

- Nogen skal jo gøre det, siger han med en beklagelse i stemmen, der ikke helt når øjnene.

Anne Helene Kahr Thomsen og Martin Damgård
Der bliver lagt vægt på at bruge økologiske råvarer. Foto: Martin Damgård

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...