Se video: Brand i frituregryde bredte sig til taget

Madlavning i Fjerritslev gik galt - brandfolk måtte rykke ud to gange

Nordjyllands Beredskab og en ambulance ved brandstedet i Fjerritslev. Foto: Morten Hedegaard

Nordjyllands Beredskab og en ambulance ved brandstedet i Fjerritslev. Foto: Morten Hedegaard

FJERRITSLEV:Nordjyllands Beredskab måtte fredag aften rykke ud to gange til samme bygning på Østergade 10 i Fjerritslev efter melding om brand.

Branden opstod ved 18.30-tiden i en lejlighed på 1. sal. Ilden startede i en frituregryde i køkkenet og bredte sig til emhætten og til sidst til taget.

I stueetagen ligger en computer-butik, som har taget skade.

- Slukningen af branden i lejligheden medførte store vandskader i butikken i stueetagen, siger indsatsleder Dorthe Krogh fra Nordjyllands Beredskab.

Video af slukningsarbejdet fredag aften (foto: Mogens Bay):

Opdagede selv grydebrand

Manden i lejligheden på 1. sal opdagede selv branden og ringede 112. Han kom ikke noget til ved branden.

Beredskabets folk fra brandstationen i Fjerritslev fik hjælp af kolleger i Brovst. I alt deltog op mod 15 brandfolk i slukningsarbejdet.

Beredskabet måtte senere samme aften - kl. 23.26 - igen rykke ud efter endnu en melding om brand i bygningen. Der kom røg fra tagkonstruktionen, og brandfolkene fik slukket de sidste gløder. Gløderne var formentlig fra branden samme sted tidligere på aftenen.

Får formentlig en bøde

Ifølge Nordjyllands Politi kan manden i den brandramte lejlighed forvente at få en bøde.

- Manden er sigtet for overtrædelse af beredskabslovgivning. Det sker, når man viser uforsigtighed med ild for eksempel, når man ikke holder øje med en frituregryde, siger vagtchef Jesper Sørensen fra Nordjyllands Politi.

Beredskabslovgivningen

§ 71. Med bøde straffes

1) den, der ikke udviser tilbørlig forsigtighed med ild, lys, tændstikker, aske, brandfarlige stoffer, og hvad der i øvrigt kan fremkalde eller befordre brand, eller undlader at påse, at personer, der hører til den pågældendes husstand eller virksomhed, udviser sådan forsigtighed, og

2) den, der som ejer eller bruger af elektriske anlæg eller andre lys-, varme-, kraft- eller maskinanlæg, som kan fremkalde eller befordre brand, benytter sådanne anlæg eller lader dem benytte, uanset at de ikke er i forsvarlig stand.

Kilde: Retsinformation.dk

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.