Politi

Mistanke om kritisable forhold: Varde Kommune opsiger aftale med nordjysk rengøringsfirma

Varde Kommune har indgivet politianmeldelse. Fem udenlandske medarbejdere anholdt

Arkivfoto

Arkivfoto

Varde Kommune har torsdag med øjeblikkelig virkning opsagt aftalen med firmaet KN Rengøring fra Pandrup. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Fredag den 1. februar fik kommunen alvorlig mistanke om kritisable forhold relateret til de medarbejdere, der er ansat til at varetage rengøringen på størstedelen af kommunens matrikler.

Politiet blev derfor underrettet, og tirsdag stod det klart for kommunen, at kontraktforholdene i forbindelse med medarbejdernes ansættelse, ikke var overholdt.

Efterforskning indledt

Varde Kommune og Syd- og Sønderjyllands Politi har igennem forløbet haft et tæt samarbejde, og politiet har på baggrund af kommunens oplysninger indledt en efterforskning.

- Politiet har nu indledt en efterforskning, som skal afdække, hvorvidt personer eller virksomheder har haft ansat udenlandsk arbejdskraft på ulovlige vilkår, samt om der eventuelt kan være tale om overtrædelse af anden lovgivning, siger vicepolitiinspektør Søren Rønnov, Udlændingekontrolafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi.

Torsdag anholdt Syd- og Sønderjyllands Politi fem udenlandske personer og sigtet dem for at have arbejdet ulovligt i Danmark i forbindelse med deres ansættelse i rengøringsbranchen.

Anholdelserne er sket på baggrund af kontrolbesøg på flere adresser i Varde Kommune.

- Som udgangspunkt har vi tillid til, at vores leverandører har styr på tingene og lever op til lovgivningen. Det har dog ikke været tilfældet i denne sag. Derfor har vi med øjeblikkelig virkning opsagt aftalen med firmaet og inddraget politiet i sagen, siger Varde Kommunes kommunaldirektør, Mogens Pedersen.

Sag endte i forlig

Det er ikke første gang, øjnene er rettet mod det nordjyske rengøringsfirma, KN Rengøring. Så sent som i august 2018 beskrev Fagbladet 3F en sag, hvor et rumænsk par arbejdede syv dage om ugen for firmaet. Dermed brød KN Rengøring reglerne om hviletid, og desuden snød ifølge 3F medarbejderne for løn og pension.

KN Rengøring valgte dengang at efterbetale 380.000 kroner i sagen efter et forlig mellem 3F og arbejdsgiverforeningen Dansk Erhverv Arbejdsgiver.

Sagen blev ført af 3F Frederiksborg på vegne af de to medlemmer fra Rumænien.

NORDJYSKE har torsdag aften forgæves forsøgt at få en kommentar til den aktuelle sag fra ejeren af KN Rengøring, Henrik Krogstrup Nielsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst