Modige Mohammed: Hædret for at stoppe knivrøver

Nordjyllands Politi i Hjørring hyldede syrer, der greb ind under et røveri i Brovst

Ole Sanvig Knudsen
Dusøren - en kurv med lækkerier - blev overrakt af Kenneth Ginnerup fra Nordjyllands Politi i Hjørring. Foto: Nicolas Cho Meier
Hjørring 26. februar 2018 15:37 - Opdateret 26. februar 2018 17:58

HJØRRING/BROVST: Nordjyllands Politi hædrede mandag en 28-årig syrer Mohammed, der 6. februar i Brovst greb ind i forbindelse med et røveri, og dermed satte politiet i stand til at opklare røveriet en hel del hurtigere, end man ellers ville have kunne. Dusøren - hvis man vil kalde den det - var en kurv med chokolade.

- I forbindelse med, at gerningsmanden kommer ind, så laver vores vidne/forurettede, han er jo begge dele, en resolut handling og får gerningsmanden ned at ligge. Og i forbindelse med det, bliver han stukket i siden - samtidig får han gerningsmandens sløring omkring munden trukket ned. Det betyder efterfølgende, at vi går i pressen med et billede, og der får vi ret hurtigt en genkendelse af ham.

- Så der er ingen tvivl om, at han indsats har blandt andet betydet, at vi ret hurtigt kunne gå ud og finde gerningsmanden, siger politikommissær Kenneth Ginnerup fra Nordjyllands Politi i Hjørring,

Kenneth Ginnerup understreger dog, at man i al almindelighed skal lade være med at kaste sig ind i en direkte kamp med en gerningsmand i tilfælde af et røveri.

- Det kan være meget farligt. Vi vil helst have, at borgerne observerer, ringer til politiet og lader os gøre det, vi skal gøre. Men nu valgte han at gøre det, og så synes vi trods alt, at vi vil anerkende det, for det var en indsats, der ligger langt over det, man kan forvente fra en borger, siger Kenneth Ginnerup.

Et råd som Mohammed selv stemmer i med:

- Ring til politiet, de kommer hurtigt, siger han.

Den 28-årige Mohammed blev ramt i siden af knivstik under tumulten i butikken.

Siden da har han fået fjernet stingene efter behandlingen på hospitalet, og har stadig smerter i såret - men har det i øvrigt fint efter røveriet.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...