Tre mænd brød ind til ung mand og slog ham - her er dommen

Trio var mistænkt for røveri, men blev kun dømt for vold

Peter Witten
Arkivfoto
Vold 7. august 2019 16:28 - Opdateret 7. august 2019 16:28

KAAS: I maj 2018 brød tre mænd ind hos en ung mand i Kaas. De kom ind ved at smadre en rude i terrassedøren, og den unge mand fik flere knytnæveslag. Derefter stak trioen af med en mobiltelefon.

Den unge mand genkendte den ene af gerningsmændene, en 57-årig mand, som kort efter blev anholdt og varetægtsfængslet. Og det lykkedes også politiet at finde de to andre fra indbruddet.

De tre blev tiltalt for røveri, grov vold og dødstrusler, men da sagen mandag kom for Retten i Hjørring, ændrede offeret - den unge mand - forklaring.

Blandt andet på den baggrund frafaldt anklageren en del af tiltalen og krævede kun trioen dømt for vold mod den unge mand og hærværk mod hans bil. Det blev de tre dømt for.

Den 57-årige blev idømt fire måneders fængsel, og halvdelen af straffen blev gjort betinget med krav om, at han udfører 80 timers samfundstjeneste.

De to andre gerningsmænd på 41 og 54 år blev hver idømt tre måneders fængsel, heraf en måneds betinget fængsel.

Retten fandt det skærpende, at de tre sammen var brudt ind og havde begået volden mod den unge mand. Men forinden havde der været uoverensstemmelser mellem den unge mand og gerningsmændene, og det betragtede retten som en formildende omstændighed, oplyser anklager Mikkel Holdensgaard fra Nordjyllands Politi.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...