Kollerup

Ulv åd lille kalv

Selvdød kalv fra kvægflok, der gik som naturpleje ved Kollerup, næsten ædt op af ulv, mener ejer af kvægflokken

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kalven var nærmest skrællet. Foto: Grab fra Facebookvideo af Anders Nielsen

KOLLERUP:En ulv har ifølge ejeren af gårdbutikken Brøndum Nørgaard Natur-Ox, Ulf Nielsen, været på rov i et område i nærheden af hans gård. En næsten nyfødt kalv, der var død af naturlige årsager, er på det nærmeste ædt helt op af en ulv, fortæller gårdbutikejeren.

- Kalven var selvdød - det var da altid en trøst, siger han.

Ulf Nielsen har for tre år siden haft et angreb af en ulv. Dengang blev en kalv dræbt af ulven.

- Dengang havde jeg vildtkonsulenten oppe fra Thy ude og konstatere, at det var en ulv, og han har også fået billederne af resterne af denne kalv. Og han var heller ikke i tvivl denne gang. Men eftersom det var en selvdød kalv, så er det ikke noget de tager DNA-prøver af. De registrerer blot, at der har været en ulv på spil, fortæller Ulf Nielsen.

Skrællet kalv

Kalven, der denne gang på det nærmeste er ædt op, døde af naturlige årsager få dage efter fødslen. Ulf Nielsen fandt resterne tirsdag.

- Jeg havde på fornemmelsen, at der kunne være en ulv på spil i området - der var lidt uro blandt kreaturerne. Derfor lod jeg kalven ligge et par dage, og søndag morgen var den pludselig væk. Ingen spor af den, men så efter et par dage fandt jeg knoglerne fra kalven midt ude på marken. Der var kalven helt skrællet. Ribbenene er gnasket over helt inde ved rygbenet, så kalven var virkelig maltrakteret, fortæller Ulf Nielsen.

Det er gårdbutikejeren naturligvis ked af.

- Vi har omkring 300 dyr - godt et halvt hundrede anguskøer med opdræt og omkring 160 heste, som går i området og sørger for naturpleje på et 4-500 hektar stort areal om sommeren. Så samler vi dem om vinteren. Med en ulv lige i nærheden, så er risikoen for flere drab på dyrene meget stor. Der, hvor kalven blev ædt, har jeg omkring 120 levende dyre gående, forklarer Ulf Nielsen.

Han ærgrer sig noget over den holdning til ulve, der er blandt mange byfolk.

- Vi bønder bliver jo ikke regnet for så meget, så når der er nogle byfolk, der synes, at det er dejligt med en ulv, så gør det ikke noget, ulven kommer og mishandler vores dyr, siger Ulf Nielsen.

Dobbeltmoral

Han kalder det dobbeltmoral, når dyreværnsfolk melder bønder, når bare de finder en ko eller en kalv, der går og halter lidt.

- Men når en ulv dræber vore dyr, så er det ikke så galt. Det er mærkeligt, at folk kan have ondt af, at man klipper en bette stump af en pattegris’ hale, og grisen kan uden problemer patte videre, og så samtidig acceptere den grimme måde en ulv kan aflive et dyr, konstaterer han.

Ulven er med sikkerhed konstateret flere gange i området - blandt andet lige syd for Limfjorden og også i Klithuse inden for det seneste par uger.

Men Ulf Nielsen kan ikke gøre noget for at beskytte sine dyr.

- Overhovedet ikke. Andre steder har man sat hegn på en meter og tyve op, og det hjælper ikke en skid, lyder det bramfrit fra kvægejeren.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.