Jan Karlsson: Vi betalte for Finlands dårlige VM-start

Finnerne skulle revanchere sig for åbningsnederlaget til USA, og derfor havde danskerne ikke en chance.

Ishockeylandstræner Jan Karlsson erkender, at hans mandskab var kommet på overarbejde, da Danmark søndag aften mødte Finland og tabte 0-3 ved VM i Tjekkiet.

Karlsson frygtede på forhånd, at det finske åbningsnederlag på 1-5 mod USA ville komme til at virke som et spanskrør mod danskerne, fordi de finske stjerner var opsatte på revanche.

- Desværre fik jeg ret. Finnerne har fået meget kritik efter kampen mod USA, og de var 100 procent fokuserede mod os. I løbet af få dage kan et hold vise meget forskellige ansigter, og vi mødte et frygtelig stærkt finsk hold i dag.

- Første periode blev spillet i et grumt tempo, og vi fik virkelig lov til at arbejde for at overleve, siger Jan Karlsson.

Skudstatistikken sagde 20-4 efter første periode og 33-6 efter anden, inden danskerne kom lidt bedre med i kampens sidste tredjedel.

Men det var og blev reelt én lang forsvarskamp, hvor danskerne skulle håbe på, at de finske stjerner begyndte at gå i panik.

- To skift inden deres første scoring tænkte jeg: Nu begynder de at falde af på den. Og så fik de desværre det mål.

- Man så også på de finske spillere og ledere, at det var et meget forløsende mål for dem. Selv om vi ikke truede dem, så stod der jo stadig 0-0 på lystavlen, og tiden gik til vores fordel, siger Jan Karlsson.

Efter to hårde kampe har det danske hold kampfri mandag, inden det gælder den vigtige kamp mod Hviderusland på tirsdag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.