Jan Lockhart stopper som Brøndby-direktør

Superligaklubben Brøndby IF skal have ny direktør, efter at Jan Lockhart er fratrådt med omgående virkning.

Jan Lockhart stopper som Brøndby-direktør

Brøndby IF skal endnu engang ud at finde sig en ny direktør, efter at Jan Lockhart er fratrådt.

Superligaklubben fortæller i en fondsbørsmeddelelse, at Lockhart fratræder med omgående virkning, og at Tommy Sommer Håkansson konstitueres som administrerende direktør.

- Vi er efter samråd med Jan nået frem til, at Jan og Brøndby IF ikke har været det rigtige ægteskab, og at vores veje - efter gensidig overenskomst - derfor nu skilles, siger bestyrelsesformand Per Bjerregaard på klubbens hjemmeside.

Lockhart blev ansat i december 2010 og tiltrådte i marts måned året efter. Han overtog jobbet efter Ole Palmå, der sagde sit job op efter bare et halvt år på posten.

- Jeg har haft en god tid i Brøndby IF, men som Per også siger, så har det vist sig ikke at være det rigtige ægteskab. Sådan går det nogle gange, selv om begge parter går ind i det med de bedste intentioner og fornemmelser, siger Lockhart.

Han har de seneste måneder måtte kæmpe med en stadig dårligere økonomi i selskabet og antydede for få dage siden, at det stod grelt til.

- Hvis det skulle ske - guderne forbyde det - at vi ligger nummer 9, 10 eller 11, når tv-pengene uddeles, så står vi med et likviditetsproblem, sagde han til Tipsbladet fredag.

Der er heller ikke megen trøst at hente i Brøndbys seneste kvartalsregnskab, der viste et underskud på 5,7 millioner kroner før skat for årets tre første måneder.

Ved samme lejlighed forventede selskabet et mindre underskud i 2012 og en placering blandt de seks bedste i Superligaen i efteråret.

Siden Hermann Haraldssons fyring som direktør i juli 2009, har også Frank Buch Andersen siddet i det varme sæde på direktionsgangen i Brøndby.

Den konstituerede Tommy Sommer Håkansson er i forvejen direktør i datterselskabet Brøndby Food & Mind.

/ritzau/