Jan Magnussen dyster på legendarisk racerbane i Canada

For femte weekend i træk skal Jan Magnussen i aktion på en racerbane - denne gang på Mosport-banen i Canada.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Le Mans pressemøde Foto: Scanpix/Bax Lindhardt

Efter sidste weekends skuffende syvendeplads i GTLM-mesterskabet trækker Jan Magnussen atter i køredragten og starter V8-motoren i sin Corvette.

Denne gang på Canadian Tire Motorsport Park, også kaldet Mosport, hvor danskeren seks gange tidligere har vundet.

- Det er svært at finde racerkørere, som ikke er fuldstændig vilde med Mosport, siger Jan Magnussen i en pressemeddelelse og forklarer nærmere:

- Ligesom Watkins Glen, VIR og Laguna Seca er det endnu en old school amerikansk racerbane med hurtige sving, markante højdeforskelle og steder, hvor det virkelig kan gå galt.

Den canadiske racerbane mellem Detroit og Montreal er fire kilometer lang og har ikke ændret layout, siden den blev opført i de tidlige 1960'ere.

Banen anses for at være en af sæsonens mest udfordrende og har været vært for Can-Am-serien, Indycar og Formel 1.

-Jeg har været heldig at have haft stor succes på Mosport. Seks sejre er det blevet til, hvoraf de fem er vundet sammen med Corvette Racing.

- At have så mange triumfer på en så legendarisk racerbane er naturligvis specielt, lyder det fra Jan Magnussen.

Han stiller op til det to timer og 40 minutter lange løb sammen med sin faste teamkammerat, Antonio Garcia. Corvette-duoen er placeret på en samlet sjetteplads i GTLM-mesterskabet.

- Weekenden bliver hård for os. Vi kommer direkte fra Watkins Glen, hvor vi tydeligvis havde minus i overskud. Det løb handlede bare om at hænge på. Vi håber på, at styrkeforholdet ændrer sig i den kommende weekend.

- Teamet har arbejdet hårdt på at give os en hurtig bil, og i de næste dages træning vil vi arbejde fokuseret på at kunne give vores konkurrenter kamp til stregen. Vi er bagud i mesterskabet, så den skal have en skalle nu, siger han.

Jan Magnussen får selskab af 24-årige Christina Nielsen, som stiller op i GTD-klassen for Scuderia Corsa i en Ferrari. Hun kommer direkte fra en flot sejr på Watkins Glen i sidste weekend.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.