Jan Magnussen: Ikke sidste gang vi ser Kevin på podiet

Kevins tur på podiet er ikke en engangsforeteelse.

Kevin Magnussen har benzin i blodet - og bag ham står han far Jan Magnussen, der debuterede som Formel 1-kører tilbage i 1995. Jan var dog ikke i Melbourne søndag, da Kevin kom på podiet i sin debut i et Formel-1 løb.

- Det har været en meget anderledes weekend. At skulle holde øje med Kevin i Australien og snakke med ham, når han havde brug for det. Og så også skulle holde øje med mit eget, siger Jan til TV2 News fra Florida, hvor han selv har kørt motorløb.

- Det var til at holde styr på, fordi vi ikke kørte på samme tid - men jeg håber ikke, der kommer så mange af den slags situationer, siger han.

Jan Magnussen sad og så sin søn på tv komme ind som nummer tre i Melbourne. Og som den første dansker nogensinde komme på podiet i Formel 1. Og det var en fantastisk oplevelse:

- Der skete mange fede ting i løbet. Han kørte fantastisk, han angreb, og han brugte hovedet. Man kunne ikke have ønsket sige en bedre start, siger Jan Magnussen til tv-stationen.

- Det var storslået og overvældende at se - og med tårer i øjnene. Jeg kan ikke være mere stolt, lyder det fra far Magnussen.

Den flotte placering i et debutløb får nu forventningerne til unge Magnussen til at stige. Men Jan er ikke bekymret for, at det kommer til at lægge et for stort pres på Kevin:

- Han rykker overlæggeren hele tiden for sig selv. Uanset hvor høje forventninger folk vil have til ham, så er hans egne højere, siger Jan Magnussen.

- Han har et løb nu under bæltet - han ved, hvad han skal gøre næste gang. Jeg tør godt sætte penge på, at det ikke bliver sidste gang, vi ser ham på podiet, siger han.

Den næste gang Kevin Magnussen skal køre Formel 1 er om to uger i Malaysia. Og her må han ikke nøjes med at have sin far i telefonen.

- Jeg tager til Malaysia og er sammen med ham der. Når vi snakker er jeg allermest far - men jeg kommer også med gode råd. Vi snakker om tingene og de ting, han er oppe imod. Jeg gør alt, hvad jeg kan for at støtte ham, siger Jan Magnussen til TV2 News.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.