Jan Ø. Jørgensen slår ønskemodstander i VM-åbning

Efter sejr i første runde venter der Jan Ø. Jørgensen tjekkisk modstand i anden runde af VM.

Jan Ø. Jørgensen er klar til anden runde ved VM i badminton efter sejr over thailænderen Boonsak Ponsana, der er nummer 27 på verdensranglisten.

Den andenseedede dansker vandt på 37 minutter med 21-9, 21-19 efter at have misset sine to første matchbolde.

Det var 10. gang i træk, at Jan Ø. Jørgensen vandt over Boonsak Ponsana. Thailænderen har kun vundet det første indbyrdes møde mellem de to tilbage i 2008.

Dermed har Jan Ø. Jørgensen stadig mulighed for at sikre sig karrierens første VM-medalje. Ved verdensmesterskaberne sidste år på dansk grund måtte han trække sig med en skade i 1/8-finalen.

Jan Ø. Jørgensen kom godt ud til kampen, selv om begge spillere skulle vænne sig til udfordringer med at kontrollere vinden i hallen.

Ved nettet var danskeren stærkest, og det brugte han som afsæt til at komme hurtigt i front. Midtvejs knækkede første sæt helt over, da Jan Ø. Jørgensen vandt syv dueller i træk og gik fra 11-7 til 18-7.

Kort efter vandt danskeren sættet 21-9, da thailænderen sendte fjerbolden ud bag baglinjen.

Andet sæt blev indledt med thailandsk dominans, men Jan Ø. Jørgensen var efter at have været nede med fem point oppe med 13-10. Den føring kunne Ponsana ikke hente trods lidt dansk sjusk, og Jan Ø. vandt sættet 21-19 og dermed kampen.

Onsdag møder Jan Ø. Jørgensen Milan Ludik fra Tjekkiet i anden runde.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.