Jan Ø. Jørgensen tabte danskermøde

Viktor Axelsen bankede nordjyske Jan Ø. Jørgensen i semifinalen af Swiss Open

Jan Ø. Jørgensen tabte semifinalen i Basel. Arkivfoto: Claus Fisker/Scanpix
Badminton 15. marts 2014 21:47

BASEL: Der var lørdag aften et interessant danskermøde mellem aalborgenseren Jan Ø. Jørgensen og Viktor Axelsen på programmet i badmintonturneringen Swiss Open.

Viktor Axelsen var overraskende bedst i semifinalen, da han vandt 13-21, 21-13, 21-14 og dermed er klar til søndagens finale i schweiziske Basel.

I første sæt var Jan Ø. Jørgensen spilstyrende og foran det meste af tiden. Selv om Viktor Axelsen kom op og fik lidt kontakt ved 12-15, så var der aldrig spænding i første sæt, som blot varede 16 minutter.

Passiv nordjyde

Det blev langt bedre og mere aggressiv badminton fra Viktor Axelsens side i andet sæt. Jan Ø. Jørgensen blev derimod for passiv, og derfor vandt den yngste af danskerne andet sæt uden problemer.

Jan Ø. Jørgensen er med sine 26 år mere rutineret end sin 20-årige landsmand. Det forhindrede dog ikke Viktor Axelsen i at få det taktiske overtag i flere perioder af kampen og også i det afgørende tredje sæt.

Viktor Axelsen, som kæmper for at komme med til VM, viste flot spil og dominerede i tredje sæt, mens Jan Ø. Jørgensen hele tiden hang lidt efter.

Var topseedet

Jan Ø. Jørgensen ligger nummer fem i verden og var topseedet i Swiss Open, mens Viktor Axelsen som nummer 26 i verden er ottendeseedet.

De to danskere havde kun mødt hinanden en enkelt gang i internationale turneringer tidligere i karrieren. Det skete ved Denmark Open i 2010, og ved den lejlighed vandt Jan Ø. Jørgensen i to sæt.

I finalen venter der jævnbyrdig modstand for Viktor Axelsen, som skal møde kineseren Tian Houwei, der er nummer 27 i verden.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...