Udland

Japan er parat med ekstra milliarder til flygtninge

Premierminister Abe ventes under tale i FN at annoncere ny økonomisk hjælp til flygtninge fra Irak og Syrien.

Japan er indstillet på at yde milliarder i hjælp til de tusindvis af mennesker, som flygter fra Syrien og Irak.

Det oplyser den statslige tv-station NHK mandag.

Japan vil stille et beløb svarende til cirka 5,4 milliarder kroner til rådighed for flygtninge fra de to krigshærgede lande i Mellemøsten.

Ifølge NHK vil premierminister Shinzo Abe annoncere den nye økonomiske hjælpepakke, når han tirsdag skal tale til FN's Generalforsamling i New York.

Det er uvist, om regeringen i Tokyo også vil lempe på sine strenge regler for at tillade flygtninge at komme ind i landet.

I 2014 gav Japan kun en mikroskopisk andel af et rekordstort antal asylansøgere opholdstilladelse. Bare 11 ud af omkring 5000 ansøgere blev sluppet ind i landet.

Og tidligere denne måned varslede regeringen ændringer i flygtningesystemet, som ifølge aktivister vil gøre det endnu sværere for folk på flugt at søge beskyttelse i Japan.

Fredag sagde FN, at indstrømningen af flygtninge til Europa ikke kan forventes at aftage. Dagligt skønnes omkring 8000 nye flygtninge af ankomme til et europæisk land.

Og de udfordringer, som den øjeblikkelige indvandring giver de europæiske regeringer, er måske bare "toppen af isbjerget", advarede FN.

USA, der er den største donor af nødhjælp, meddelte for nylig, at det vil øge sit humanitære nødhjælpsbudget med 419 millioner dollar - eller 2,8 milliarder kroner - til mere end 4,5 milliarder dollar på grund af flygtningekrisen.

Den amerikanske regering er også indstillet på at øge det årlige indtag af flygtninge med 15.000 de to næste år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst