Miljø

Japan: Biler begravet i sne - en død af kulilteforgiftning

En bilist døde af kulilteforgiftning, da hans bil blev begravet i sne med motoren stadig kørende

Antallet af biler, der var kørt fast på de snedækkede veje mellem byerne Sakai og Awari, oversteg i løbet af natten til onsdag 1500. Foto: Scanpix/Jiji Press

Antallet af biler, der var kørt fast på de snedækkede veje mellem byerne Sakai og Awari, oversteg i løbet af natten til onsdag 1500. Foto: Scanpix/Jiji Press

JAPAN:Hundredvis af japanske soldater har natten til onsdag kæmpet mod et voldsomt snevejr. Uvejret betød blandt andet, at omkring 1400 biler strandede i et kystområde vest for Tokyo.

Forsvarsministeriet oplyser, at det i løbet af natten har øget antallet af soldater, der er sat ind mod snestormen, fra 170 til 750.

Det skete, fordi antallet af biler, der var kørt fast på de snedækkede veje mellem byerne Sakai og Awari, på et tidspunkt oversteg 1500.

Tirsdag oplyste myndighederne, at en bilist var død af kulilteforgiftning, efter at hans bil var blevet begravet i sne med motoren stadig kørende.

Yderligere er adskillige mennesker kommet til skade i Fukui, Toyama og Ishikawa, idet stormen har hærget regionen og efterladt enorme mængder sne.

Flere end 400 skoler har aflyst undervisningen, og dele af hovedveje og motorveje er lukkede, ligesom at mange fly og tog er aflyst.

Friske snefald har betydet, at der i byen Fukui ligger 136 centimeter sne. Det er det største snefald i byen i 37 år, rapporterer den nationale tv-station NHK.

Japans meteorologiske agentur advarer desuden om risiko for laviner og yderligere trafikforstyrrelser i kystområder ved Det Japanske Hav.

Japan har i år oplevet en særdeles hård vinter. I slutningen af januar faldt den tungeste sne i Tokyo i fire år. Hundredvis af mennesker er kommet til skade, og sneen har forårsaget flere end 700 trafikulykker.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst