Japan-træner: Vi gik ikke efter OL-pointtab

Også i den kvindelige fodboldturnering ved OL raser debatten om bevidst ikke at gå efter at vinde.

Japan-træner: Vi gik ikke efter OL-pointtab

Debatten om bevidst ikke at gå efter sejren fortsætter ved OL i London, efter at fire damedoublepar blev smidt ud af badmintonturneringen, fordi de spillede for at undgå af vinde.

Nu er det landstræneren for Japans kvindelige fodboldhold, Norio Sasaki, der giver igen, efter at han er blevet kritiseret for at give sine spillere ordre på at gå efter uafgjort i japanernes sidste gruppekamp mod Sydafrika, som sluttede 0-0.

Med uafgjort kunne det japanske hold nemlig undgå at skulle rejse til Glasgow og i stedet blive i Cardiff, hvor de i forvejen holdt til.

- Jeg er ked af, at vi ikke kunne spille en respektabel kamp, men det er mit ansvar - ikke spillernes - at vi spillede sådan. Det var vigtigt for os ikke at skulle flytte til Glasgow, sagde Norio Sasaki ifølge nyhedsbureauet AFP efter kampen mod Sydafrika tirsdag.

Men nu er tonen anderledes hos træneren.

- Vi gik aldrig på banen for at få uafgjort. Jeg traf beslutningen baseret på kampens gang, da vi nærmede os slutningen, siger Norio Sasaki.

- Folk vil måske spørge, hvorfor jeg traf sådan en beslutning. Det er måske noget, jeg skal tænke over, siger træneren.

De japanske kvinder har siden slået Brasilien 2-0, og skal nu spille semifinale mod Frankrig. Og nu er de nødt til at rejse, da kampen spilles i London.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden