Japansk militær er med i historisk øvelse i Filippinerne

For første gang siden 1945 er japanske styrker med panserkøretøjer på manøvre i Filippinerne.

En øvelse ved en filippinsk flådebase er den første siden Anden Verdenskrig, hvor pansrede japanske militærkøretøjer kører på udenlandsk territorium.

 Foto: Ted Aljibe/Ritzau Scanpix

En øvelse ved en filippinsk flådebase er den første siden Anden Verdenskrig, hvor pansrede japanske militærkøretøjer kører på udenlandsk territorium. Foto: Ted Aljibe/Ritzau Scanpix

Japanske soldater stormede lørdag en strand i Filippinerne under en fælles militær øvelse med USA og filippinske styrker.

Manøvren er den første siden Anden Verdenskrig, hvor pansrede japanske militærkøretøjer kører på udenlandsk territorium.

Det er et mindre japansk kontingent, som er med i øvelsen. Her har japanerne fået tildelt en humanitær rolle.

Samtidig skulle amerikanske og filippinske soldater under øvelsen erobre et stykke land, som var indtaget af en "terrorgruppe".

50 ubevæbnede japanske soldater i camouflageuniformer gik under manøvren bag pansrede køretøjer og samlede "sårede" soldater op.

- Denne manøvre, der har kodenavnet Kamandag, markerer den første gang, at pansrede japanske militærkøretøjer anvendes i udlandet siden 1945, hvor Japan fik en pacifistisk forfatning efter dets nederlag i verdenskrigen, siger den japanske major Koki Inoue.

Øvelsen holdes ved en filippinsk flådebase ud mod Det Sydkinesiske Hav.

Basen ligger omkring 250 kilometer fra Scarborough Shoal, som Filippinerne gør krav på, men som Kina har taget kontrol over.

Japan har dets egne territoriale stridigheder med kineserne i regionen.

Amerikanske talsmænd siger, at øvelsen ikke er vendt mod Kina.

Kineserne har bygget militære faciliteter på kunstige øer i omstridte områder i Det Sydkinesiske Hav.

USA's forsvarsminister, Jim Mattis, har sagt, at Kina har opstillet en række forskellige militære våben i Det Sydkinesiske Hav.

Det omfatter blandt andet missiler til sænkning af skibe, jord-til-luft missiler og udstyr til at sabotere elektronisk kommunikation.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.